Senát potvrdil nomináciu miliardára Wilbura Rossa na ministra obchodu

NETKY.SK • 28 Február 2017, 08:06 • 2 min
Senát potvrdil nomináciu miliardára Wilbura Rossa na ministra obchodu

WASHINGTON - Senát amerického Kongresu potvrdil v pondelok nomináciu miliardárskeho investora Wilbura Rossa na ministra obchodu.

slovakia

left justify in out

Ross sa tak stal najnovším prírastkom v ekonomickom tíme prezidenta Donalda Trumpa.

 

V Senáte povedal, že Trumpova vláda bude rýchlo pracovať na prepracovaní Severoamerickej dohody o voľnom obchode (NAFTA). Táto významná obchodná dohoda USA, Kanady a Mexika posilnila vzájomný obchod, ale stále ešte spôsobuje bolesť prepusteným zamestnancom na americkom Stredozápade.

 

Senátori z oboch politických strán sa správali úctivo k Rossovi počet jeho takmer štvorhodinového híringu pred potvrdením vo funkcii. Tento híring bol oveľa pokojnejší ako híringy ďalších Trumpových nominantov.

 

Ross, ktorého majetok sa odhaduje na 2,9 miliardy dolárov, má rozsiahle obchodné vzťahy po celom svete. V roku 2000 založil súkromnú investičnú spoločnosť WL Ross & Co. V rámci dohody o etike sa Ross a spoločnosť rozídu, informovala tlačová agentúra AP.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies