Senát odmietol vyslanie vojakov do Afganistanu

NETKY.SK • 9 Jún 2011, 09:42 • 2 min
Senát odmietol vyslanie vojakov do Afganistanu

Senát odmietol vyslanie vojakov do Afganistanu - Politika Horná komora kazašského parlamentu (Senát) zamietol dnes návrh na vyslanie vojakov do Afganistanu na pomoc medzinárodnej koalícii pod vedením NATO. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

img

Horná komora kazašského parlamentu (Senát) zamietol dnes návrh na vyslanie vojakov do Afganistanu na pomoc medzinárodnej koalícii pod vedením NATO. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.
      Rozhodnutie Senátu zvrátilo májové hlasovanie dolnej komory kazašského parlamentu, ktorá podporila vyslanie vojakov stredoázijskej republiky do Afganistanu na pomoc jednotkám ISAF.
      Analytici výnimočnú nezhodu pri hlasovaní dvoch komôr kazašského parlamentu pripisujú hrozbám Talibanu, ktorý avizoval odvetné opatrenia, ak sa Kazachstan zapojí do operácie v Afganistane.
      "Výbor pre zahraničné vzťahy, obranu a bezpečnosť odmieta návrh v celom rozsahu a odporúča ho poslať späť na rokovanie do Mazhilisu (dolnej komory parlamentu)," informoval senátorov o stanovisku výboru bývalý minister obrany Muchtar Altynbajev. Výbor vo svojom stanovisku nespomenul Taliban a jeho vyhrážky.
      Kazachstan, kde 70 percent obyvateľov sú moslimovia, by sa v prípade schválenia účasti štyroch vojakov na misii v Afganistane, stal vôbec prvou krajinou niekdajšieho Sovietskeho zväzu, ktorá by sa pridala k ISAF.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona