Senát bude dnes hlasovať o návrhu generála Petraeusa za šéfa CIA

NETKY.SK • 30 Jún 2011, 09:03 • 2 min
Senát bude dnes hlasovať o návrhu generála Petraeusa za šéfa CIA

Senát bude dnes hlasovať o návrhu generála Petraeusa za šéfa CIA

slovakia

left justify in out

img

Senát Kongresu USA plánuje dnes hlasovať o návrhu prezidenta Baracka Obamu vymenovať za nového šéfa CIA (Ústrednej spravodajskej služby) armádneho generála Davida Petraeusa. Súčasný riaditeľ americkej CIA Panetta nahradí od 1. júla vo funkcii ministra obrany Roberta Gatesa, ktorý odchádza do dôchodku.
      Jeden z najvyšších veliteľov armády Petraeus má 58 rokov a bol hlavným veliteľom amerických a medzinárodných síl v Afganistane a Iraku. Má za sebou 37-ročnú službu v armáde. Je mu tiež prisudzovaný obrat vo vojne v Iraku, z ktorého sa americkí vojaci vo veľkom sťahujú.
      Petraeus bol počas svojho pôsobenia v Iraku a Afganistane známy ako ohromný konzument spravodajských informácií agentúry, ktorej bude teraz šéfovať. Generál sa stal známym v roku 2007, keď ho vtedajší prezident USA George W. Bush poslal ako hlavného veliteľa do Iraku.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona