Šemrinec s kritikou do vlastných radov, Žofčák chváli zadákov

NETKY.SK • 17 Júl 2016, 21:34 • 2 min
Šemrinec s kritikou do vlastných radov, Žofčák chváli zadákov

BRATISLAVA - Futbalový brankár dvojnásobného a úradujúceho slovenského šampióna AS Trenčín Igor Šemrinec inkasoval za štyri dni dovedna 5 gólov.

slovakia

left justify in out

V stredajšom víťaznom prvom zápase 2. predkola Ligy majstrov v Ľubľane s domácim NK Olimpija vyťahoval trikrát loptu zo siete (4:3, pozn.), v sobotňajšej ouvertúre nového ročníka Fortuna ligy 2016/2017 v Michalovciach ani on nezabránil prekvapujúcej prehre 1:2 s domácim MFK Zemplín. V drese "východniarov" skórovali dve nové akvizície: v 37. min sa presadil exreprezentant Igor Žofčák, "poistku" pridal v 57. min útočník Dávid Škutka. Za AS skorigoval až v 83. min Nigérijčan Aliko Mohammad Bala, favoritovi stretnutia sa však už nepodarilo vyrovnať.

 

"Prehajdákali sme prvý polčas. Nemôžeme hrať bez potrebného dôrazu, o prehru sme si priam koledovali. Musíme sa dať rýchlo dokopy, lebo toto nám v stredajšom dueli proti Slovincom v odvete 2. predkola Ligy majstrov nemusí stačiť," citoval web fortunaliga.sk slová 28-ročného Igora Šemrinca, ktorý ďalej v kritickom tóne do vlastnej šatne skonštatoval: "Škoda prvého gólu, loptu som mal na končekoch prstov, strela však bola veľmi prudká. Druhý padol prakticky do prázdnej bránky. Vypomstil sa náš prístup. Dúfam, že sa nám to uleží v hlavách a dáme sa dokopy. Toto bola dobrá, ale zbytočná facka."

 

Futbalisti Michaloviec po záverečnom hvizde rozhodcu Ivana Kružliaka oslavovali víťazstvo. "Obojstranne to bol dobrý zápas," hodnotil "navrátilec" do rodného klubu Igor Žofčák a pokračoval: "Vedeli sme, že ak s Trenčínom zalezieme dozadu, nemáme šancu. Snažili sme sa preto hrať ofenzívne a kombinačne. Trochu sme na súpera vybehli a oplatilo sa."

 

Na rozdiel od uplynulej sezóny a nezvládnutých záverov stretnutí sa v dobrom svetle prezentovali obrancovia MFK Zemplín, ktorí zvládli defenzívnu činnosť. "Chlapci sú o rok skúsenejší, prvá sezóna v najvyššej súťaži im veľmi pomohla. Proti Trenčínu dokázali, že rastú," pochválil spoluhráčov zo zadných radov najskúsenejší z Michalovčanov, 33-ročný stredopoliar Igor Žofčák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona