Semjén: Úlohou a cieľom maďarskej vlády je zachovanie maďarského národa

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 16:00 • 2 min
Semjén: Úlohou a cieľom maďarskej vlády je zachovanie maďarského národa

BUDAPEŠŤ - Úlohou a cieľom maďarskej vlády je zabezpečiť zachovanie maďarského národa a zlepšenie kvality života ľudí sa.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes v Budapešti na otvorení 20. ročníka Letnej univerzity Maďarov Karpatskej kotliny podpredseda maďarskej vlády Zsolt Semjén.
     

Podľa agentúry MTI vicepremiér zdôraznil význam maďarského jazyka z hľadiska sily a zachovania národa. Vyzdvihol príslušné kroky vlády, vďaka ktorým sa zjednodušilo udeľovanie maďarského občianstva.
     

Štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó v prejave pripomenul zámer kabinetu premiéra Viktora Orbána, podľa ktorého sa má do roku 2020 počet hraničných priechodov na maďarských hraniciach, ktorých je v súčasnosti 93, zdvojnásobiť. Na 50 nových priechodov už existujú politické a finančné dohody, dodal.
     

"Zhustením hraničných priechodov možno dosiahnuť zlepšenie cezhraničnej spolupráce, ako aj zlepšenie hospodárskej spolupráce v celej Karpatskej kotline," povedal Szijjártó, podľa ktorého región strednej Európy má veľkú šancu stať sa motorom rastu celého európskeho kontinentu.
     

Letná univerzita, ktorá potrvá do 13. júla, je určená mladým Maďarom žijúcim najmä v krajinách susediacich s Maďarskom. Tento rok pricestovalo 49 Maďarov z Rumunska, 26 z Ukrajiny, 23 zo Srbska, traja zo Slovenska a po jednom z Poľska a USA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona