Semináre by mali seniorov naučiť, ako narábať s mobilom

NETKY.SK • 18 Apríl 2012, 07:24 • 2 min
Semináre by mali seniorov naučiť, ako narábať s mobilom

Semináre by mali seniorov naučiť, ako narábať s mobilom

slovakia

left justify in out

img

Semináre Ako na mobil pripravil pre seniorov rakúsky výrobca mobilných telefónov emporia Telecom. Prvý seminár sa uskutočnil dnes v priestoroch Ružinovského domu pre seniorov v Bratislave. 
      Po Bratislave budú školenia pokračovať v Košiciach, Prešove, Banskej Bystrici a Žiline. Bezplatné kurzy vedie špeciálne vyškolený lektor, ktorý na praktických príkladoch vysvetlí najdôležitejšie funkcie mobilných telefónov, od písania krátkych textových správ (SMS) až po plánovanie termínov v kalendári.
      Seniori sa zoznámia s funkciami svojho mobilného telefónu, dozvedia sa, ktoré typy taríf majú v ponuke mobilní operátori, zistia, čo je roaming a na čo si dávať pozor pri kúpe nového mobilu. V druhej časti kurzu sa bude lektor venovať individuálnym otázkam seniorov a pomôže im riešiť problémy pri používaní ich mobilných telefónov. V rámci projektu Ako na mobil zároveň prebehne rozsiahly prieskum týkajúci sa využívania mobilných telefónov seniormi. 
      Podľa aktuálnych výskumov až 85 % všetkých užívateľov mobilných telefónov potvrdilo, že sa cítia istejšie, keď ich môžu rodičia zastihnúť prostredníctvom mobilného telefónu. Pre mnohých seniorov však býva prvý kontakt s mobilným telefónom stresujúci, a to najmä kvôli komplikovanosti ovládania a množstvu nepotrebných funkcií. Spoločnosť emporia Telecom chce prostredníctvom praktických školení uľahčiť seniorom používanie mobilov a odstrániť prípadné prekážky ich komunikácie s blízkymi a priateľmi. Navyše jednou z veľkých výhod bezproblémového ovládania mobilného telefónu pre seniora je možnosť rýchlo a kdekoľvek privolať pomoc v núdzových situáciách. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies