Semifinále i finále 61. ročníka Eurovízie sa uskutoční v Štokholme

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 13:07 • 2 min
Semifinále i finále 61. ročníka Eurovízie sa uskutoční v Štokholme

ŠTOKHOLM - Švédske hlavné mesto Štokholm bude dejiskom finále Eurovíznej pesničkovej súťaže v roku 2016. Výber spomedzi ostatných švédskych miest oznámili dnes organizátori tohto prestížneho medzinárodného podujatia.

slovakia

left justify in out

V Štokholme by sa semifinálové a finálové prenosy 61. ročníka mali vysielať z multifunkčnej arény Ericsson Globe. Semifinále je rozdelené na dva dni, 10. a 12. mája; finále sa uskutoční 14. mája. Toto podujatie priláka každoročne k televíznym obrazovkám milióny divákov.

 

Aréna Ericsson Globe je v prevádzke od roku 1989, pričom finále Eurovíznej pesničkovej súťaže zažije po 16 rokoch druhýkrát. Do areálu sa zmestí 14.000-16.000 ľudí.

 

"Štokholm je hudba. Naše mesto je plné aktivít, ktoré sa točia okolo hudby," povedala starostka Štokholmu Karin Wanngardová. O prestížny status usporiadateľa súťaže Eurovízia sa podľa údajov agentúry DPA okrem hlavného uchádzalo aj niekoľko ďalších švédskych miest.

 

Vo finále jubilejného 60. ročníka piesňovej súťaže Eurovízia, ktoré sa konalo koncom mája vo Viedni, zvíťazil 28-ročný švédsky spevák a televízny moderátor Mans Zelmerlöw. Uspel s baladou Heroes.

 

Na televíznych obrazovkách sledovalo toto podujatie približne 200 miliónov ľudí, zatiaľ čo 10.000 divákov zažilo spevácke výkony priamo vo viedenskej Stadthalle.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona