Semenyaová nesplnila limit na MS do Pekingu, čas má do konca júla

NETKY.SK • 15 Júl 2015, 11:39 • 2 min
Semenyaová nesplnila limit na MS do Pekingu, čas má do konca júla

KAPSKÉ MESTO - Bývalá majsterka sveta v behu na 800 m a strieborná medailistka z OH 2012 Caster Semenyaová sa nedostala do tímu Južnej Afriky na augustový svetový šampionát v Pekingu, keď nesplnila kvalifikačný limit.

slovakia

left justify in out

Do Číny však ešte môže cestovať. Atletická federácia JAR informovala, že športovci majú čas na limity do konca júla, pričom konečný termín "pri neočakávaných situáciách" je 10. august. MS odštartujú 22. augusta.

 

Semenyaová potrebuje zdolať 2:01 min, no v prebiehajúcej sezóne dosiahla najlepší výkon len 2:04,19. Navyše má opäť problémy s kolenom, pre ktoré prišla o šampionát v roku 2013.

 

Do popredia svetových médií sa dostala po tom, čo sa objavili informácie, že podstúpila testy na zistenie pohlavia. Tie musela absolvovať pred ziskom titulu na MS 2009 ako osemnásťročná. Informovala agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona