Seman:Brankári sú skvelí ostrieľaní harcovníci

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 14:36 • 2 min
Seman:Brankári sú skvelí ostrieľaní harcovníci

VICHY - Brankárske trio slovenskej futbalovej reprezentácie tvorí skvelú partiu. Matúš Kozáčik, Ján Mucha aj Ján Novota sú ostrieľaní harcovníci a s blížiacim sa úvodným zápasom na EURO 2016 proti Walesu sú výborne naladení, potvrdil na štvrtkovom mediálnom termíne tréner brankárov Miroslav Seman.

slovakia

left justify in out

Post brankára je špecifický, to potvrdia všetci, čo hrali futbal. Úlohou trénera brankárov pri reprezentácii je takticky a technicky doladiť ich výkonnosť z klubov. A najdôležitejšie je navodiť medzi nimi dobrú atmosféru a psychickú pohodu. A na to je mužom na pravom mieste aj Seman, ktorý hneď pri prvej otázke o aktuálnom rozpoložení jeho zverencov s úsmevom klopal na drevo: "To je chúlostivá otázka. Ale ak poviem, že sú naladení skvele, je to pravda. Ale nič nechceme zakríknuť."

 

Jednotkou v mužstve hlavného trénera Jána Kozáka je Matúš Kozáčik z Viktorie Plzeň. "Myslím si, že Matúš teraz podával celý čas veľmi spoľahlivé a kvalitné výkony v posledných zápasoch či už na klubovej alebo reprezentačnej úrovni. To je veľmi potešujúce. Myslím, že čo sa týka brankárov, tam nie je žiadny problém ani s Matúšom, ani s Jánom Muchom a Jánom Novotom. Sú to starší a ostrieľaní brankári, ktorí si už zažili svoje a majú dosť skúseností. Nie je s nimi žiadny problém čo sa týka výkonov ani charakterovo. Je tu medzi brankármi veľmi dobrá partia, čo naozaj kvitujem a som s nimi veľmi spokojný," povedal bývalý reprezentačný gólman, ktorý je presvedčený, že Kozáčik bude oporou: "Matúš je výborný brankár a verím, že jeho výkony sa budú stupňovať od zápasu k zápasu."

 

Slováci už absolvovali aj všeobecný rozbor hry Walesu a možno odhalili jeho slabšie stránky. "Včera sme si pozreli priateľský zápas Walesu so Švédskom a dnes kvalifikačný s Belgickom. Ten už bol v trošku inom nasadení a inom tempe. Tiež sme si pozreli štandardné situácie proti nim. Wales je určite kvalitný súper. Tréner zdôraznil, že v posledných dvanástich zápasoch dostali asi sedem gólov zo štandardných situácií, takže tam by mohla byť ich nejaká slabina. Dostávajú veľmi málo gólov z hry. Toto je ale iba všeobecná príprava, tá predzápasová ešte len bude tesne pred súbojom," vysvetlil bývalý brankár Prešova, Košíc, Žiliny či Českých Budějovíc a Nea Salamina.

 

Hoci Wales nie je iba o skvelom krídelníkovi Garethovi Baleovi, chtiac či nechtiac sa vždy pri otázkach na hru reprezentácie ostrovného futbalu zvrtne reč na hviezdu Realu Madrid. Slovenskí brankári o ňom budú mať dostatok znalostí. "Špecifické sú pre nich dlhé lopty a veľmi nepríjemný Bale. Ten strieľa z každej pozície a má nájazdy a skvelú hru jeden na jedného. Bale je rozdielový hráč. Je veľmi rýchly. Rieši hru spontánne, preto je ho ťažko prečítať," opísal Seman.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies