AKTUALIZÁCIA: Juraj Šeliga zavolal šéfa polície na koberček. Má vysvetliť zásah bezpečnostných zložiek počas demonštrácie

NETKY.SK • 2 August 2021, 13:22 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Juraj Šeliga zavolal šéfa polície na koberček. Má vysvetliť zásah bezpečnostných zložiek počas demonštrácie

BRATISLAVA - Koaličný poslanec Juraj Šeliga (Za ľudí) inicioval predvolanie policajného prezidenta Petra Kovaříka na branobezpečnostný výbor v súvislosti so zásahom polície počas štvrtkovej demonštrácie antivaxerov pred Prezidentským palácom.

slovakia

left justify in out

AKTUALIZÁCIA (2.8. o 15:21)

Poslanec Juraj Krúpa (OĽaNO) v reakcii na situáciu ozrejmil, že v súvislosti s protestami v Bratislave a zásahom polície v najbližších dňoch očakáva prešetrenie situácie policajným prezidentom a zodpovedanie otázok súvisiacich s postupom bratislavskej krajskej polície.

 

 

"Na základe výsledkov tohto prešetrenia budem uvažovať o prípadnom zvolaní brannobezpečnostného výboru, o čom budem včas informovať," doplnil Juraj Krúpa v stanovisku, ktoré poskytla jeho asistentka Kamila Koníková.

 

Pôvodný článok

Šeligu tiež zaujíma, ako šéf polície vysvetlí svoje vyjadrenia o tom, že ľudia si na podobné prejavy musia jednoducho zvyknúť

 

Demonštranti zablokovali sanitku
„Nepríde mi v poriadku, že občania musia osem hodín trpieť blokádu mesta, že je sanitke bránené v prejadze, že vodiči sú terčami atakov, že verbálne prejavy, ktoré sú spôsobilé na „výmenný lístok" k špecialistovi dostali prednosť pred ochranou práv bežných občanov, ktorí nechceli nič iné, ako ísť z alebo do práce, prípadne prejsť centrom mesta. Nie, na toto si nechcem zvykať!," vyhlásil Šeliga.

 



Poslanec doplnil, že všetci občania majú právo protestovať, avšak zákonným spôsobom. „Ak si niekto ohlási protest napríklad na podporu tvrdenia, že zem je plochá a dodrží zákon, prosím, je to jeho právo a takýto protest budeme všetci rešpektovať, aj keď vieme, že zem plochá nie je. Rešpektovanie ústavného práva zhromažďovať sa nie je podmienené témou protestu, ale tým, či bol alebo nebol dodržaný zákon a ochrana verejného poriadku," dodal.

 

Súvisiaci článok: Kovařík obhajuje zásah polície počas protestov. Občanom odkázal, aby si na demonštrácie jednoducho zvykli!

 

Mikulec postup polície obhajuje
Pred Prezidentským palácom v Bratislave protestovali vo štvrtok stovky ľudí. Dôvodom mala byť novela zákona zvýhodňujúca očkovaných, ktorú prezidentka Zuzana Čaputová podpísala v pondelok (26. júla).

 

Priebeh zhromaždenia bol z pohľadu bratislavskej polície pokojný, preto zasiahla až po niekoľkých hodinách a zhromaždenie ukončila. 

 

 

Minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) následne informoval, že štáb Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave celý priebeh štvrtkového štrajku proti očkovaniu monitoroval a zaznamenával, aby tí, ktorí sa „nevedeli zmestiť do kože", boli v čo najkratšom čase riešení príslušnými orgánmi.

 

img


Hnutie Progresívne Slovensko zorganizovalo v piatok (30. júla) zhromaždenie ne podporu očkovania, ktoré malo byť odpoveďou na antivaxerské protesty pred parlamentom a prezidentským palácom, na ktorých sa niektorí účastníci správali agresívne, prípadne šírili konšpirácie.

 

Mohlo by vás zaujímať: V Bratislave dnes manifestovali podporovatelia očkovania. Vakcináciu prišli podporiť stovky ľudí!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona