Šeliga ostro o Sulíkovi aj Matovičovi, napriek tomu vyzýva na dohodu: Ide o záchranu našej krajiny!

NETKY.SK • 6 August 2022, 09:14 • 2 min
Šeliga ostro o Sulíkovi aj Matovičovi, napriek tomu vyzýva na dohodu: Ide o záchranu našej krajiny!

BRATISLAVA - Rozhovor Jany Žitňanskej, kolegyne Juraja Šeligu zo strany Za ľudí pre Denník N, včera spustil novú búrku medzi koaličnými partnermi. Olej do ohňa prilial aj Igor Matovič.

slovakia

left justify in out

Žitňanská v rozhovore okrem iného uviedla, že si nemyslí, že je dnes jedinou možnosťou vznik menšinovej vlády s podporou fašistov a existujú podľa nej aj možnosti ako opozičná zmluva so SaS. 

 

„Vždy sa pozerám na to, čo je v záujme krajiny. A podľa mňa je v záujme krajiny, aby štyri strany súčasnej vládnej koalície spolu v nejakej podobe vládli," poznamenala v rozhovore. 

 

Na tieto slová takmer okamžite zaregoval Richard Sulík. Ten pre médiá uviedol: „Strana SaS vyzýva Za ľudí, aby sa nebáli a povedali, kto škodí Slovensku a neotáčali celý problém len do osobnej roviny. Podľa SaS tu nejde o spor Sulík – Matovič, ale o spor slušného demokratického Slovenska verzus Matovič."

 

Viac sa môžete dočítať tu: AKTUALIZÁCIA: Mám dôkazy, že Sulík je zákerný zradca, hovorí Igor Matovič. Sulík na to reaguje a servítku si pred ústa nekládol

 

obrazok

 

Reakcia Juraja Šeligu

 

Strana SaS nám dnes odkázala, aby sme sa nebáli hovoriť na rovinu. Ok, tak teda na rovinu:

 

Milí kolegovia, Vaším odchodom padá vláda. Bodka. Samozrejme je možné, že ešte nejaký čas bude pokračovať, ale už nebude disponovať parlamentnou väčšinou. Tá hra o tom, že ja alebo Jana Žitňanská budeme spolupracovať s Tarabom a spol. a tým pádom sa nič nedeje a vy nepoložíte vládu, nevyšla. Je to jednoducho fakt, Vaším odchodom fakticky padá vláda. Svojho času som od pár z Vás počul, koho zaujímajú 4 poslanci. V tomto prípade máte pravdu, stojí to na Vás, lebo je Vás viac a bez Vás parlamentná väčšina nie je. Tak Vás chcem poprosiť, prestaňte nás používať ako figový list, aby ste mlžili, že vláda bez problémov pokračuje s exposlancami ĽSNS," rozohonil sa Śeliga na sociálnej sieti. 

 

Zo sveta: Kým Zelenskyj volá po prísnejších sankciách, jeho minister hospodárstva žiada o nové výnimky

 

img

 

Vo svojom dlhom statuse Juraj Šeliga nešetril ani Igora Matoviča. 

 

Stanovili ste si požiadavku – odchod Igora Matoviča. Nie na rokovaní za zavretými dverami, nie, ani Matovičovi ste to nepovedali do očí, hoc akokoľvek ho nemáte radi, už len z rešpektu k nemu by sa to patrilo. Rozumiem, prieskumy sú neúprosné, už ani nejde o to, čo sa povie, ale že sa povie Matovič," napísal poslanec a pokračoval: 


„Ale faktom je, že Vaša požiadavka má logiku, Igor nahneval veľmi veľa ľudí svojimi krokmi, svojimi výrokmi, svojou zbytočnou tvrdohlavosťou, útokmi na prezidentku alebo médiá. Ja sám som medzi nimi a vnímam tento problém, viackrát som o tom hovoril verejne. Nemám problém sa Igorovi postaviť verejne, no na rozdiel od Vás som však predtým s ním absolvoval X rozhovorov," uviedol Šeliga. 

 

obrazok

 

Strane Richarda Sulíka ďalej vytkol, že o odchode ministra financií s nikým nerokovali a že pri príjmaní prorodinného balíčka si neuplatnili právo veta, hoci tak podľa Šeligu mohli urobiť. 

 

„Rovnako chápem, že sa niekomu bude zdať, že píšem príliš o Saske, ale keďže oni mi adresovali odkaz, píšem najmä im. To však nijako neznamená, že Oľano by sa nemalo prebudiť. Kolegovia, rozprávame sa súkromne, ale i takto verejne to poviem nahlas. Padá vláda, Vy to máte rovnako v rukách ako SaS. Nie je čas na výhovorky alebo ukazovanie prstom. Rútime sa do katastrofy, prečo sa niektorí stále tvárite, že „Titanic ani Boh nepotopí?“  zakončil svoju výzvu pre koaličných partnerov poslanec zo strany Za ľudí, s tým, že mu ide o záchranu Slovenska pred mafiou. 

 

Prečítajte si aj: EÚ sa obáva, že Viktor Janukovyč chce zvrhnúť Zelenského, uvalila naňho prísne sankcie


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies