Šeliga a Kolíková majú plnú podporu strany Za ľudí, príde SaS o jedno ministerstvo?

NETKY.SK • 22 Marec 2021, 15:41 • 2 min
Šeliga a Kolíková majú plnú podporu strany Za ľudí, príde SaS o jedno ministerstvo?

BRATISLAVA - Predsedníctvo strany Za ľudí stojí za ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou a podpredsedom parlamentu Jurajom Šeligom (obaja Za ľudí). Obaja si vo svojich funkciách riadne plnili svoje povinnosti voči svojím koaličným partnerom a plnili programové vyhlásenie vlády.

slovakia

left justify in out

Predsedníctvo vládnej strany Za ľudi vníma podmienky predsedu vlády Igora Matoviča (OĽaNO), že odstúpi z funkcie iba v prípade, ak Mária Kolíková a Juraj Šeliga odídu z funkcií. Strana to uviedla v stanovisku, ktoré zaslalo jej tlačové oddelenie.

 

"Je našou povinnosťou voči občanom hľadať východiská, aby mohla nová vláda fungovať čo najskôr a riešiť skutočné problémy Slovenska ako sú pandémia, kolabujúce zdravotníctvo, efektívne očkovanie, pomoc podnikateľom, či boj s korupciou," dodala strana v stanovisku.

 

img

 

Za ľudí v zmysle uznesenia predsedníctva z nedele 14.marca pokračuje v rokovaniach o štvorkoalícii a výmene na poste predsedu vlády.

 

"Preto vyzývame všetky koaličné strany, aby sa vrátili k rokovaniam, pretože nedohoda v koalícii prehlbuje napätie v spoločnosti a dláždi cestu k návratu Fica a Pellegriniho," uzavrela strana Za ľudí.

 

img


Matovič v nedeľu 21. marca povedal, že je ochotný odísť z funkcie predsedu vlády za splnenie niekoľkých podmienok. OĽaNO požaduje odchod Sulíka z postu ministra hospodárstva a Jany Bittó Cigánikovej (SaS) z funkcie predsedníčky parlamentného výboru pre zdravotníctvo.

 

OĽaNO podľa jeho slov prijíma ponuku Márie Kolíkovej na odchod z pozície ministerky spravodlivosti aj Juraja Šeligu, že odíde z funkcie podpredsedu parlamentu.

 

img

 

Príde SaS o jedno ministerstvo? 

Hnutie zároveň požaduje opätovné prerozdelenie miest vo vláde striktne na pôdoryse výsledkov parlamentných volieb z roku 2020. Podľa Matoviča to znamená, že SaS sa vzdá jedného ministerstva, ktoré jej OĽaNO "prepustilo".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies