Selby zvíťazil na German Masters

NETKY.SK • 9 Február 2015, 12:08 • 2 min
Selby zvíťazil na German Masters

BERLÍN - Úradujúci majster sveta Mark Selby sa stal víťazom snookerového turnaja German Masters. V Tempodrome v Berlíne bol v nedeľňajšom finále 31-ročný Angličan nad sily o rok staršieho krajana Shauna Murphyho - 9:7.

slovakia

left justify in out

Po tomto triumfe sa Selby vrátil na post svetovej jednotky v provizórnom renkingu a odviezol si finančnú prémiu vo výške 80-tisíc eur. Prvý triumf "šaša z Leicesteru" na bodovanom turnaji od minuloročného zisku titulu svetového šampióna sa však nerodil ľahko. Po úvodnej časti finále prehrával s Murphym 2:5, no z nasledujúcich deviatich "frejmov" získal sedem a mohol sa radovať z premiérového úspechu na German Masters. V roku 2011 nestačil vo finále na Marka Williamsa. 

"Kľúčovým momentom bolo zníženie na 3:5 z môjho pohľadu. Pokiaľ by mi súper odskočil na 2:6, bolo by po zápase. Shaun mal príležitosti na zisk toho ´frejmu´. Keď je vo vedení, neprestáva útočiť. Dobrou hrou som sa dostal na 7:5 a v závere to udržal," citoval Selbyho server eurosport.yahoo.com. Mark Selby prišiel do Nemecka po absolvovaní poolového turnaja v Číne. "Neočakával som veľa. Vždy verím, že môžem uspieť, ale cítil som únavu a vedel, že to bude náročné. Paradoxne mi to však možno prospelo, zbavilo ma to tlaku okolia. Na druhej strane, tlak som vyvíjal sám na seba. Pokiaľ by som prehral, bol by som za to zodpovedný jedine ja. Ťažko uveriť, že tu stojím s trofejou. Túto sezónu sa mi nedarilo, takže zdolať Shauna, ktorý je vo forme, je fantastické," vyhlásil Selby. 

 

"Vedel som, že to bude tesné. Pochybil som za stavu 5:2, no potom sa hralo ďalších osem ´frejmov´. Mark sa dnes predviedol ako ozajstný majster sveta," uznal Shaun Murphy. 

Snooker - German Masters - Berlín (Nem.) - finále - nedeľňajší výsledok: 
Mark Selby (Angl.) - Shaun Murphy (Angl.) 9:7 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies