Selby nabral pred obhajobou dobrú formu

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 14:20 • 2 min
Selby nabral pred obhajobou dobrú formu

SHEFFIELD 17. apríla (SITA) - V sobotu 18. apríla odštartujú v sheffieldskom divadle Crucible majstrovstvá sveta v snookeri.

slovakia

left justify in out

Svetový šampionát v tomto odvetví sa koná od roku 1927 a od 1977 ich hostia spomenuté priestory. Prísľubom pred tohtoročnou edíciou je forma obhajcu trofeje Marka Selbyho, ktorou sa prezentoval na predposlednom bodovanom podujatí sezóny 2014/2015 China Open, kde dokázal triumfovať.

Tridsaťjedenročný Angličan má však pred sebou neľahkú úlohu - stať sa prvým hráčom s úspešnou obhajobou po premiérovom zisku titulu majstra sveta a prelomiť tzv. kliatbu Crucible. "Bude to ťažké, ale vynasnažím sa. Tento trend potvrdzuje, o aký náročný turnaj ide," povedal "šašo z Leicesteru". 

 

Svetová jednotka sa v úvodnom kole v sobotu predstaví proti Nórovi Kurtovi Maflinovi. "Bude to fantastický pocit, vstúpiť do arény ako obhajca. O tom som vždy sníval, budem plný emócií, aj trochu nervózny. Bolo by zvláštne, pokiaľ by ste v takejto atmosfére necítili motýliky v bruchu. Dúfam, že nervy ma vybičujú k lepším výkonom," doplnil Mark Selby. Ten priznal, že po minuloročnom úspechu sa dostal pod veľký tlak, ale pomohli mu víťazstvá na bodovaných podujatiach v Nemecku a Číne. 

 

Tradičným ťahákom aj pre sviatočných divákov snookeru bude predstavenie päťnásobného miestneho šampióna a neúspešného minuloročného finalistu Ronnieho O´Sullivana. Svoju púť za šiestou korunou začne 39-ročný Angličan proti krajanovi Craigovi Steadmanovi. 

 

Na záverečný turnaj MS sa po prehrách v kvalifikácii neprebojovali bývalí svetoví šampióni Steve Davis, Peter Ebdon či Ken Doherty. Nekvalifikoval sa ani Jimmy White preslávený šiestimi neúspešnými finálovými účasťami. 


Dvojice 1. kola (hrá sa na maximálny počet 19 frejmov): 
Mark Selby (Angl.) - Kurt Maflin (Nór.) 
Stephen Maguire (Škót.) - Anthony McGill (Škót.) 
Joe Perry (Angl.) - Čang An-ta (Čína) 
Shaun Murphy (Angl.) - Robin Hull (Fín.) 
Barry Hawkins (Angl.) - Matthew Selt (Angl.) 
Mark Allen (Sev. Ír.) - Ryan Day (Wal.) 
Ali Carter (Angl.) - Alan McManus (Škót.) 
Neil Robertson (Aus.) - Jamie Jones (Wal.) 
Ting Ťün-chuej (Čína) - Mark Davis (Angl.) 
John Higgins (Škót.) - Robert Milkins (Angl.) 
Marco Fu (Honkong) - Jimmy Robertson (Angl.) 
Judd Trump (Angl.) - Stuart Carrington (Angl.) 
Ricky Walden (Angl.) - Graeme Dott (Škót.) 
Stuart Bingham (Angl.) - Robbie Williams (Angl.) 
Mark Williams (Wal.) - Matthew Stevens (Wal.) 
Ronnie O'Sullivan (Angl.) - Craig Steadman (Angl.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies