Sekerov Dallas podržal skvelý Chudobin v bránke, Tampe sa rozpadá útok

NETKY.SK • 11 September 2020, 12:22 • 2 min
Sekerov Dallas podržal skvelý Chudobin v bránke, Tampe sa rozpadá útok

EDMONTON - Slovenský hokejista Andrej Sekera a jeho tím Dallas Stars sú bližšie k finále NHL ako Vegas Golden Knights. V treťom zápase finále Západnej konferencie hráči Dallasu zdolali Vegas 3:2 po predĺžení. Tampa má zase problém, pretože jej hráč Alex Killorn dostal stopku na jedno stretnutie.

slovakia

left justify in out

Rozhodol ruský bohatier

Skúsený Sekera odohral 15:17 min, z toho 5:12 min v oslabení. Do štatistík mu zapísali dva "hity" a tri bloky a na konci zápasu mal jeden plusový bod. Hráči Dallasu viedli 1:0 aj 2:1, ale v tretej tretine čelili miestami drvivému tlaku súpera. Stretnutie napokon dospelo do predĺženia, v ktorom udrel hneď z prvého pokusu na bránku. Radulov si v útočnej tretine prevzal krížnu prihrávku od Joea Pavelského a švihom popri vyrážačke prekonal švédskeho obra v bránke Vegas Robina Lehnera.

 

img

 

Fenomén v bráne Dallasu

Oporou Stars bol brankár Anton Chudobin, ktorý zlikvidoval 38 striel súpera. Golden Knights vyhrali na strely 73:44, z toho 40:23 na strely na bránku, no vylámali si zuby na výbornom Chudobinovi. Toho dokázali prekonať iba obranca Shea Theodore v presilovke a Mark Stone. Zápas číslo tri je na programe v noci na nedeľu o 2.00 SELČ.

 

img

 

Tvrdý hit

Vo východnej konferencii je situácia nasledovná. Hokejisti Tampy Bay sa budú musieť v treťom súboji finále play off Východnej konferencie NHL proti New Yorku Islanders zaobísť bez Alexa Killorna. Oddelenie pre hráčsku bezpečnosť mu udelilo zákaz štartu v jednom zápase za faul na Brocka Nelsona v druhom dueli, v ktorom hráči Lightning zvíťazili 2:1.

 

 

Tridsaťročný útočník si vyslúžil dištanc za narazenie Nelsona na mantinel v 6. minúte stredajšieho zápasu. Killorn atakoval súpera, ktorý ho nemohol vidieť, dávno po odohratí puku. Za zákrok dostal v samotnom stretnutí trest na päť minút + DKZ.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa IDA (@indepthathletics),

 

Tretí duel konferečného finále zrejme vynechá aj Brayden Point, najproduktívnejší hráč Bolts v tohtoročnej vyraďovačke nedohral predošlý zápas. Vedenie Tampy neuviedlo, aké zdravotné problémy trápia 24-ročného centra. Na otázku, či by mohol jeho zverenec piatkový zápas vynechať, odvetil tréner Jon Cooper: "Je to možnosť."

 

img

 

Druhý najlepšie bodujúci hráč play off odstúpil zo stredajšieho zápasu v druhej tretine. Point sa pravdepodobne zranil na konci prvej tretiny, keď spadol pri mantineli po kontakte s obrancom Islanders Ryanom Pulockom. V druhej časti sa ešte na hraciu plochu vrátil, ale absolvoval len dve striedania a potom ľad opustil. Tampa vedie v sérii s NY Islanders 2:0 na zápasy. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies