Sekera utrpel na tréningu zranenie, po operácii vynechá niekoľko mesiacov

NETKY.SK • 15 August 2018, 10:12 • 2 min
Sekera utrpel na tréningu zranenie, po operácii vynechá niekoľko mesiacov

Edmonton - Slovenský hokejista Andrej Sekera bude v tíme zámorskej NHL Edmontonu Oilers absentovať niekoľko mesiacov. Minulý týždeň si počas tréningu v príprave na novú sezónu roztrhol Achillovu šľachu a v utorok sa podrobil operácii.

slovakia

left justify in out

 

"Je to vážne zranenie," uviedol pre nhl.com generálny manažér Edmontonu Peter Chiarelli. "Očakávali sme, že po zotavení zo zranenia kolena ho budeme mať k dispozícii na celú sezónu, takže je to pre nás tvrdá rana. Uvidíme, ako bude pokračovať liečba, ale my sa musíme poobzerať po náhrade. Je veľmi ťažké v takomto čase v letnom období nahradiť hráča ako je Sekera. Uvidíme, ako sa nám to podarí." Klub zatiaľ nešpecifikoval pravdepodobný termín jeho návratu.

Slovenský obranca už v minulej sezóne vynechal prvú časť sezóny pre problémy s krížnym väzom v kolene. Tridsaťdvaročný Sekera preto odohral v minulej sezóne v NHL iba 36 zápasov, v ktorých si pripísal osem asistencií. Slovensko reprezentoval v závere sezóny na MS v Dánsku.

Sekera v júli 2015 podpísal s Edmontonom šesťročný kontrakt. V NHL má na konte v dresoch Edmontonu, Los Angeles, Caroliny a Buffala spolu 683 zápasov, v ktorých nazbieral 232 bodov (45+187). V 19 dueloch play off pridal 4 body (2+2).

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona