Sekera prezradil recept na Kanadu: McDavid je veľmi nebezpečný hráč

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 15:56 • 2 min
Sekera prezradil recept na Kanadu: McDavid je veľmi nebezpečný hráč

PETROHRAD - Hrať zodpovedne v obrane, bojovať jeden za druhého a dať do hry srdiečko. Taký by podľa Andreja Sekeru mohol byť recept na Kanadu, sobotňajšieho súpera slovenských hokejistov na MS, ktorý v Petrohrade nastupuje v pozícii obhajcu titulu.

slovakia

left justify in out

Skúsený obranca kanadský hokej dôverne pozná, keďže pôsobí v klube NHL Edmonton Oilers a na reprezentačnej úrovni už odohral niekoľko pamätných súbojov so zámorským gigantom. Príjemné spomienky vyvoláva najmä štvrťfinálový duel na MS 2012 v Helsinkách, v ktorom tím pod vedením Vladimíra Vůjteka zdolal súpera 4:3 a nasmeroval sa k zisku striebra. Víťazný gól vtedy strelil Michal Handzuš práve po teči Sekerovej strely. "Bolo tam iné mužstvo. Ale ten zápas sme vyhrali, takže si naň spomínam veľmi dobre," vyznal sa slovenský kapitán.

 

Kanaďania majú hviezdami nabitý tím, nebezpečenstvo hrozí od každej jednej lajny. Sekera má v súperovom mužstve troch spoluhráčov z Edmontonu - brankára Cama Talbota a ofenzívne duo Connor McDavid a Taylor Hall. Na oboch útočníkov narazil už v tímovom hoteli. "Stretli sme sa, prehodili pár slov, ale nebavili sme sa nič ohľadom hokeja," prezradil Sekera. Najmä o McDavidovi, vlaňajšej draftovej jednotke, spievajú zámorskí novinári ódy. Devätnásťročný center, ktorý má za sebou prvú sezónu v NHL, ukazuje svoje umenie aj v Petrohrade, kde už predviedol niekoľko okulahodiacich akcií.

 

"Je to vynikajúci hráč. Supertalent svetovej triedy, veľmi nebezpečný. Ale pozor si budeme musieť dať nielen na neho, ale aj na ostatných kanadských hráčov," zdôraznil. Brankárskou jednotkou tímu je ďalší Sekerov klubový spoluhráč Talbot, ktorý chytal aj vo štvrtkovom víťaznom dueli s Nemeckom (5:2). "Platí na neho to, čo u každého brankára. Treba pred ním stáť s jedným hráčom, cloniť mu vo výhľade, čakať na dorážky. Keď brankár puk nevidí, ťažko sa mu chytá," tvrdí Sekera. Aj ďalšie mená na kanadskej súpiske budia rešpekt. 

 

"Je to ťažký súper. Kanaďania hrajú jednoducho, účelne, majú veľmi silných hráčov na puku. Musíme hrať zodpovedne v obrane, odviesť tvrdú robotu, bojovať jeden za jedného a dať do hry srdiečko."

 

Slováci nastúpia proti úradujúcemu šampiónovi po dvoch dňoch voľna. Hráči priznali, že si už potrebovali vydýchnuť po náročnom programe. "Odohrali sme štyri zápasy v priebehu piatich dní. Bolo toho dosť, potrebovali sme vypadnúť od ľadu a trochu sa mentálne zregenerovať. Oddýchli sme si, to niekedy treba," poznamenal strelecký líder slovenského tímu, ktorý sa už na šampionáte blysol tromi gólmi.

 

Po dvoch prehrách sa postupové šance Slovákov znížili, ale stále žijú. Sekera verí, že jeho mužstvo dokáže zabrať aj v dueli s tromi náročnými súpermi, ktorí ho čakajú na záver skupiny. "Stále pred sebou máme tri zápasy, takže ideme makať. Motivácia nám nechýba v žiadnom zápase. Je to šampionát, chalani majú možnosť sa predať, už to samé je dostatočná motivácia. Nikto nevie, akým výsledkom tieto stretnutia dopadnú. Ak ale budeme hrať tak, aby sa každý po zápase mohol pozrieť do zrkadla so slovami, že odviedol sto percent, tak potom nebude nikto nikomu nič vyčítať."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies