Sekera je vo finále Stanley Cupu! Dallas vyradil favorizovaných Golden Knights

NETKY.SK • 15 September 2020, 11:05 • 2 min
Sekera je vo finále Stanley Cupu! Dallas vyradil favorizovaných Golden Knights

Andrej Sekera sa môže stať desiatym slovenským hokejistom a zároveň po Zdenovi Chárovi druhým obrancom, ktorý získa slávny Stanleyho pohár. Chýba mu ešte jedna víťazná séria.

slovakia

left justify in out

Opäť výhra po predĺžení

Jeho tím Dallas Stars zdolal Vegas Golden Knights 3:2 po predĺžení v piatom finále Západnej konferencie a celú sériu ovládol 4:1. Rozhodujúci gól strelil ruský útočník Denis Gurianov, keď v čase 63:36 min využil presilovú hru.

 

 

Finálové boje 
Jeden z objavov play-off vo štvrtej minúte predĺženia strelou bez prípravy po prihrávke švédskeho obrancu Johna Klingberga prestrelil Robina Lehnera v bránke Vegas a spustil oslavy prvého postupu Dallasu do finále od roku 2000.

 

Dosiaľ jedinú trofej vybojovali nástupcovia tímu Minnesota North Stars v roku 1999, keď si vo finále poradili s Buffalo Sabres 4:2 na zápasy. O rok neskôr podľahli rovnakým pomerom New Jersey Devils.

 

img


"Neuveriteľný pocit. Jedna séria nám chýba k zisku Stanleyho pohára. Všetka tvrdá práca, ktorú sme do toho vložili, nás vyniesla až tesne pod vrchol. Všetky tie vrcholy aj pády počas sezóny mali svoj význam. Vyplatilo sa to, ale ešte sme neskončili," vravel John Klingberg na webe NHL.

 

Tradícia 
Sekera odohral necelých 14 minút, pripísal si dva bodyčeky, ale aj 2:45 min v oslabení. Po zápase v šatni mu pripadla úloha odovzdať niekomu zo spoluhráčov ocenenie pre najužitočnejšieho muža víťazného zápasu - reťaz s logom klubu. Práve túto symbolickú cenu získal Sekera po štvrtom súboji finále na Západe, v ktorom Stars zdolali Golden Knights 2:1.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dallas Stars (@dallasstars),

 

Tridsaťštyriročný bojnický rodák si nevybral ani jedného strelca gólu spomedzi trojice Jamie Benn, Joel Kiviranta a Denis Gurianov, ale brankára Antona Chudobina, ktorý mal 34 zákrokov a úspešnosť zásahov 94,4%. "Chubby, Kivi aj Denis strelili veľké góly. Ja to však musím odovzdať tejto našej ruskej mašine," vravel Sekera v krátkom príhovore a za potlesku spoluhráčov sa objal s Chudobinom. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Dallas Stars (@dallasstars),


Dallas postúpil do rozhodujúcej finálovej série o Stanley Cup piatykrát v histórii a tretíkrát odvtedy, čo v sezóne 1993/1994 sa z Minnesoty North Stars stali Dallas Stars. 

 

Silná obrana a vysoká efektivita 

Z jedenástich stretnutí, ktoré sa skončili o jeden gól, vyhrali až desať a rovnako priklonili na svoju stranu víťazstvo vo všetkých piatich predĺženiach, ktoré odohrali. V piatom súboji proti Vegas viedol ich súper na začiatku tretej tretiny 2:0, ale hráči Dallasu ešte do konca riadneho hracieho času stihli vyrovnať.
 

img


Môže to byť slovenský minisúboj 
Súper Dallasu vzíde z dvojice Tampa Bay Lightning - New York Islanders. Tampa Bay vedie v sérii 3:1 a už v utorok môže rozhodnúť o svojom postupe. Ak by sa to "bleskom" podarilo, bolo by už isté, že v tejto sezóne sa na pohári objaví meno slovenského hokejistu. V Tampe pôsobí obranca Erik Černák.
 

img

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona