Sekera bude trénovať pár dní s juniormi, teší sa na Ovečkina a Graňáka

NETKY.SK • 1 Október 2012, 13:48 • 2 min
Sekera bude trénovať pár dní s juniormi, teší sa na Ovečkina a Graňáka

Sekera bude trénovať pár dní s juniormi, teší sa na Ovečkina a Graňáka - Hokej Andrej Sekera je po lekárskych testoch a už sa teší na premiéru v Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) v drese Slovana Bratislava. Tá by mala nastať v nedeľu, keď bude súperom b

slovakia

left justify in out

img

Andrej Sekera je po lekárskych testoch a už sa teší na premiéru v Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) v drese Slovana Bratislava. Tá by mala nastať v nedeľu, keď bude súperom "belasých" Ovečkin a spol. z Dinama Moskva.

Sekera je zatiaľ "izolovaný" od zvyšku kádra, ktorý je ešte na zápasoch v Rusku a do slovenskej metropoly sa vracia až vo štvrtok. Dovtedy budú mať postarané o krátku atrakciu mladé talenty Slovana, s ktorými sa na ľade obranca Buffala Sabres bude pripravovať. 

"Budem trénovať do štvrtka s bratislavskou juniorkou a od štvrtka sa pripojím k hlavnému mužstvu. Prvý tréning by som mal absolvovať už dnes," hlásil v pondelok Sekera, ktorý sa s kolegom z NHL, Ľubomírom Višňovským, absentujúcim na "tripe" Slovana pre zranenie, ešte nestihol porozprávať. Meno jeho obranného partnera je zatiaľ neznáme, v tejto otázke má možno jasnejšie tréner Slovana Rostislav Čada. "Skutočne netuším, kde skončím. Budem hrať všade, kam ma postavia, vľavo alebo vpravo, je mi to jedno, nechám to kouča."

Na Slovan čaká po výlete na klziskách súperov zvučný obhajca Gagarinovho pohára Dinamo Moskva, vystužené Alexandrom Ovečkinom a v kádri aj so slovenským reprezentantom Dominikom Graňákom."Veľmi sa teším, že hneď na úvod pripadne takýto zápas. Mám rád takéto výzvy. Ľudia nás budú hnať dopredu, cez MS som si všimol, že môžu byť šiestym hráčom, budeme sa snažiť podať dobrý výkon."

Dvadsaťšesťročný bek mal po tom, ako sa rokovania medzi majiteľmi klubov NHL a hráčskou asociáciou začali komplikovať, pomerne jasno, kam budú jeho kroky smerovať. "Hrať doma je pekné a pre mňa príjemné. Atmosféru a prostredie už som zmapoval trošku na minuloročných MS, s niektorými chalanmi sa poznám veľmi dobre. Nerozhodoval som sa dlho, rokovanie bolo rýchle, Slovan vedel, čo chce, ja som vedel, čo chcem, takže sme sa dohodli bez problémov," povedal Sekera, ktorý priznal interes aj z iných častí Európy, no "cudzí" záujem nakoniec nemohol konkurovať slovanistickému. "Boli tam ruské kluby, v hre bolo aj Švajčiarsko. Ale nakoniec zavážilo, že doma je doma. K reálnej ponuke sa dostali len vo Švajčiarsku, no potom to začalo viaznuť."

Dĺžka kontraktu ho nemáta, zmluva so Slovanom, ako tradične v prípade hokejistov z NHL stanovuje, že po skončení výluky bude smerovať späť do zámoria. "Beriem to tak, ako to je. Čo sa týka 'lock-outu', neradím sa ani k tým, ktorí majú pozitívne vyhliadky, ani k tým, ktorí majú negatívne. Keď sa budú strany blížiť k dohode, postavím sa k tomu primerane, ale teraz riešim výlučne Slovan."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona