Sekera a Meszároš bez bodu, ale s výhrami, Enroth naďalej bezchybný

NETKY.SK • 16 November 2011, 04:58 • 2 min
Sekera a Meszároš bez bodu, ale s výhrami, Enroth naďalej bezchybný

Sekera a Meszároš bez bodu, ale s výhrami, Enroth naďalej bezchybný

slovakia

left justify in out

img

Obaja Slováci v noci na utorok sa v rámci trojzápasového programu zámorskej hokejovej NHL tešili z víťazstiev svojich tímov, i keď nebodovali. Philadelphia obrancu Andrej Meszároša vyhrala v Caroline 5:3 a Buffalo Andreja Sekeru zdolalo Montreal na jeho ľade 3:2 po nájazdovom rostrele. 
Meszároš strávil na ľade viac než 19 minút a štatistiky si obohatil po dve strely, trestné minúty i plusové body. V drese Flyers sa presadil dvoma gólmi a asistenciou Claude Giroux, Chris Pronger pridal tri gólové nahrávky. "Pred zápasom som mu vravel, že strelí hetrik. Cítil som to pred zápasom, jednoducho niekedy máte takéto pocity," povedal Girouxov spoluhráč z útoku Jaromír Jágr, ktorý pre kolegu vypracoval oba góly. "Milujem s ním hrať. Nevravím, že je v lige najlepší, ale do najlepšej trojky určite patrí. Nikdy by som nepovedal, že na sklonku kariéry budem hrať s takýmto chlapíkom. To ma robí šťastným," vystrúhal Girouxovi kompliment Jágr. Carolina sa isto v posledných rokoch na konfrontáciu s Philly neteší, ich bilancia s týmto súperom je za posledných 21 zápasov viac než žalostná - 1 výhra, 3 prehry po predĺžení a 17 prehier. Dojem z Flyers skazil trochu domáci Patrick Dwyer, ktorému sa podarilo skórovať dvakrát počas presilovky hostí. 
Návštevu Buffala v Montreale rozhodol v záverečnom vyvrcholení zápasu Brad Boyes, pričom Canadiens šli do tretej tretiny v dvojgólovom náskoku, no ten udržať nedokázali. V bránke domácich nestál Peter Budaj, 30 zákrokov tímovej jednotky Careyho Pricea stačilo len na zisk bodu. "Dokázali sme, že sme odolná partia. Veľa ľudí o nás pochybuje, ale ja dôverujem môjmu tímu," reagoval na skvelý víťazný návrat do stretnutia kouč Buffala Lindy Ruff, ktorý znovu nesklamal svoju povesť trénerského radikála - oporu zadných radov Tylera Myersa pred zápasom posadil na tribúnu. Pri absencii brankárskej jednotky Ryana Millera sa znovu ukázala dvojka Jhonas Enroth, ktorý ešte na svojej štatistickej listine pri šiestich výhrach neráta ani jednu prehru v tejto sezóne.  
V treťom zápase prerušil Winnipeg päťzápasovú šnúru prehier, keď triumfoval doma nad Tampou Bay 5:2.  Lightning znovu raz doplatili na nemohúcnosť v presilovke mimo svojej arény, doma sú druhým najlepším tímom vo využití početnej výhody, kým vonku len 22. "Je to vracajúca sa téma, nič nového, musíme sa postarať o zmenu," komentoval pálčivý problém tréner Bolts Guy Boucher, ktorého tím si dal po prehratom zápase a 6 nevyužitých presilovkách 30-minútové stretnutie na prehodnotenie herného prejavu hlavne smerom dopredu, pretože v sobotu dokonca vyšli gólovo naprázdno na ľade St. Louis.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona