Šejk Salman si v kandidatúre na prezidenta FIFA podchytil hlasy na svojom kontinente

NETKY.SK • 27 November 2015, 15:38 • 2 min
Šejk Salman si v kandidatúre na prezidenta FIFA podchytil hlasy na svojom kontinente

ŽENEVA - Traja z piatich kandidátov na prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sa spoliehajú na hlasy ázijských delegátov februárového volebného kongresu, ale iba jeden má oficiálnu podporu konfederácie.

slovakia

left justify in out

Exekutíva AFC sa jednomyseľne postavila za svojho prezidenta, šejka Salmana Bin Ibrahima Al Chalífu, a vyzvala členské krajiny, aby sa zjednotili v postoji. "Členovia výkonného výboru AFC schválili rezolúciu apelujúcu na členské asociácie, aby sa spojili a podporili prezidenta AFC šejka Salmana Bin Ibrahima Al Chalífu v jeho snahe stať sa prvým ázijským prezidentom FIFA," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení kontinentálnej konfederácie. Ázia disponuje 46 hlasmi v 209-člennom pléne, ktoré 26. februára rozhodne o nástupcovi odchádzajúceho Seppa Blattera.


"Vnímam to ako veľký prínos pre moju kampaň a zároveň česť. Exekutíva AFC vyslala silný odkaz, aby sa Ázia zjednotila na jednom kandidátovi," reagoval člen bahrajnskej kráľovskej rodiny. Nie všetky ázijské asociácie však vypočujú výzvu kontinentálneho orgánu. Jordánsko dá hlas svojmu princovi Alimu bin al-Husejnovi, Palestínčanov si zase údajne získal Jérome Champagne. Zvyšné pole uchádzačov tvoria juhoafrický podnikateľ a bojovník proti apartheidu Tokyo Sexwale a generálny sekretár Európskej futbalovej únie (UEFA) Gianni Infantino. Prezident UEFA Michel Platini nemôže viesť kampaň pre suspendáciu od etickej komisie FIFA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies