Šejk Salman si neželá reprízu predvolebného zatýkania vo FIFA

NETKY.SK • 24 Február 2016, 12:24 • 2 min
Šejk Salman si neželá reprízu predvolebného zatýkania vo FIFA

ZÜRICH - Jeden z favoritov volieb prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), šejk Salman Bin Ibrahim Al Chalífa, sa obáva opakovania vlaňajšieho májového scenára so zatýkaním delegátov kongresu.

slovakia

left justify in out

Minulý rok dva dni pred riadnym kongresom FIFA v Zürichu švajčiarska polícia zadržala v hoteli siedmich funkcionárov, ktorých americké úrady obvinili z účasti na korupcii. Boli medzi nimi aj dvaja viceprezidenti FIFA. Voľby prezidenta sa napriek tomu konali a skončili sa očakávaným víťazstvom Seppa Blattera. Kauza však napokon viedla k tomu, že Švajčiar štyri dni po hlasovaní oznámil odchod z funkcie, mimoriadne voľby vypísali na 26. februára.


"Nechceme byť svedkami ďalšej senzácie pre médiá," povedal prezident Ázijskej futbalovej konfederácie Salman. Výkonu spravodlivosti sa vraj nebráni, ale uprednostnil by, keby skorumpovaných činovníkov zatýkali v ich rodných krajinách.

 

"Nemyslím si, že voľby sú najvhodnejšou scénou pre riešenie takýchto záležitostí, nie je to fér. Vysiela to negatívne signály pre všetkých členov. Ľudia nemajú radosť z toho, keď vidia FIFA v takejto pozícii," pokračoval člen bahrajnskej kráľovskej rodiny. U niektorých delegátov môže podľa neho cesta do Zürichu vzbudzovať strach. "Nemusia sa v Zürichu cítiť bezpečne," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies