Seizmológovia zaznamenali otrasy v KĽDR, mohol ich spôsobiť jadrový test

NETKY.SK • 6 Január 2016, 09:34 • 2 min
Seizmológovia zaznamenali otrasy v KĽDR, mohol ich spôsobiť jadrový test

SOUL - Európske stredomorské seizmologické centrum zachytilo dnes nezvyčajnú seizmickú aktivitu v Severnej Kórei, zatiaľ však nie je jasné, či mohlo ísť o prejav nového testu jadrovej zbrane. Agentúra AP o tom informuje s odvolaním sa na internetové stránky uvedeného centra.

slovakia

left justify in out

Prípadný jadrový test by bol v prípade Kórejskej ľudovodemokratickej republiky (KĽDR) už štvrtým v poradí. Seizmológovia vyčíslili magnitúdu zaznamenaných otrasov na 5,1. Agentúra Reuters s odvolaním sa na geologickú službu USA uviedla, že ich epicentrum sa nachádzalo približne 50 kilometrov od miesta, kde Severokórejčania vykonávali jadrové testy v minulosti.

 

Nemenovaný predstaviteľ juhokórejského meteorologického ústavu vyjadril v telefonickom rozhovore pre Reuters podozrenie, že zachytené otrasy boli umelého pôvodu. Ďalšie podrobnosti má odhaliť odborná analýza.

 

Svoj tretí jadrový test uskutočnila Severná Kórea vo februári 2013.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies