Seizmický zlom pod atómovou elektrárňou Curuga môže byť aktívny

NETKY.SK • 11 December 2012, 08:11 • 2 min
Seizmický zlom pod atómovou elektrárňou Curuga môže byť aktívny

Seizmický zlom pod atómovou elektrárňou Curuga môže byť aktívny - Svet Tím japonských geológov zistil, že seizmický zlom pod atómovou elektrárňou v západnom Japonsku je pravdepodobne aktívny, čo môže viesť k vyradeniu jedného z jej dvoch reaktorov. Inform

slovakia

left justify in out

img

Tím japonských geológov zistil, že seizmický zlom pod atómovou elektrárňou v západnom Japonsku je pravdepodobne aktívny, čo môže viesť k vyradeniu jedného z jej dvoch reaktorov. Informovala dnes o tom tlačová agentúra AP.
      Päťčlenný výbor geológov - poverený japonským jadrovým regulačným úradom - oznámil v pondelok, že zemská štruktúra pod atómovou elektrárňou Curuga vykazuje známky seizmických pohybov spred približne 100.000 rokov, takže zlom ešte môže byť aktívny.
      Japonské predpisy zakazujú jadrové elektrárne nad aktívnymi zlomami. Jadrový reaktor číslo 2 v Curuge je umiestnený priamo nad zlomom a môžu ho vyradiť, ak budú závery výboru oficiálne prijaté.
      Iba dva z 50 japonských reaktorov vyrábajú elektrinu. Na ostatných sa robia bezpečnostné kontroly po tom, ako vlna cunami v marci 2011 poškodila atómovú elektráreň vo Fukušime a spôsobila tavenie jadra reaktora.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona