Segedínsky súd rozhodol o desiatkach prípadov ilegálneho prekročenia hraníc

NETKY.SK • 1 Február 2016, 11:26 • 2 min
Segedínsky súd rozhodol o desiatkach prípadov ilegálneho prekročenia hraníc

BUDAPEŠŤ - Súd v juhomaďarskom Segedíne vyniesol počas uplynulého víkendu verdikt v 41 prípadoch ilegálneho prekročenia hraničných zábran, pričom rozhodol ešte aj o vzatí dvoch prevádzačov do vyšetrovacej väzby.

slovakia

left justify in out

Agentúru MTI o tom dnes informoval hovorca hlavnej prokuratúry Čongrádskej župy Ferenc Szanka. Podľa jeho slov súd, ktorý rozhodoval v zrýchlenom konaní, 39 obvinených vyhostil z krajiny na jeden, prípadne dva roky. V dvoch prípadoch okrem vyhostenia odsúdil súd obvinených cudzincov i na podmienečný trest odňatia slobody. "Všetky rozsudky nadobudli právoplatnosť," dodal hovorca.

 

Do vyšetrovacej väzby išiel podozrivý, ktorý o sebe tvrdí, že je občanom Iraku. Čelí obvineniu z trestného činu prevádzačstva za to, že za 700 eur chcel prepašovať cez srbské hranice irackú rodinu. Polícia si ich všimla na zelenej hranici. Prevádzač sa najskôr snažil ujsť, napokon ho ale hliadka chytila.

 

Druhým podozrivým, na ktorého súd uvalil vyšetrovaciu väzbu, je občan Srbska. Ten sa snažil prepraviť skupinu migrantov zo Srbska do západnej Európy. Srb pri úteku pred hliadkou na maďarskej diaľnici M5 havaroval, informoval MTI hovorca Szanka.

 

Ilegálne prekročenie hraníc Maďarska je v zmysle sprísnených právnych noriem s platnosťou od 15. septembra 2015 trestným činom. Maďarský parlament vlani 4. septembra schválil súbor zákonov zameraných na obmedzenie prílevu migrantov do krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona