Segedínsky odvolací súd odsúdil sedem migrantov za nepokoje v Röszke

NETKY.SK • 28 Február 2017, 16:17 • 2 min
Segedínsky odvolací súd odsúdil sedem migrantov za nepokoje v Röszke

BUDAPEŠŤ - Tribunál v juhomaďarskom Segedíne dnes právoplatne odsúdil na 14 mesiacov odňatia slobody šiestich migrantov, ktorí sa na jeseň 2015 zúčastnili nepokojov na srbsko-maďarskom hraničnom prechode Röszke-Horgoš 2. Zároveň ich vyhostil z Maďarska na štyri roky.

slovakia

left justify in out

Odvolací súd ich uznal za vinných z trestného činu účasti na masových nepokojoch a ilegálneho prekročenia štátnych hraníc.

 

Siedmemu obvinenému, ktorý sa účastníkom nepokojov prihováral megafónom, zmiernil súd prvostupňový verdikt z trojročného väzenia na dvojročný trest a na vyhostenie z krajiny v trvaní šesť rokov. Dnešného pojednávania sa tento obvinený zúčastnil ako jediný.

 

Zvyšným šiestim po vyhlásení verdiktu prvostupňového súdu úrad pre prisťahovalectvo zrušil azylové konanie; títo cudzinci medzičasom opustili Maďarsko. Podľa slov ich obhajcu dvaja už žijú v jednej zo západoeurópskych krajín.

 

Migranti 16. septembra 2015 zaútočili na maďarských policajtov zo srbskej strany hraníc, pričom cez plot hádzali kamene a kusy betónu.

 

Cudzinci vyzbrojení kameňmi a palicami prerazili hraničné zábrany, na čo maďarskí policajti zareagovali použitím slzotvorného plynu a vodného dela. Pri incidente utrpelo zranenia 20 príslušníkov polície, z nich dvaja ťažšie.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies