Segedínska prokuratúra obvinila prevádzača zo Srbska, pašoval 16 ilegálnych migrantov

NETKY.SK • 5 November 2015, 10:25 • 2 min
Segedínska prokuratúra obvinila prevádzača zo Srbska, pašoval 16 ilegálnych migrantov

BUDAPEŠŤ - Segedínska okresná prokuratúra vzniesla obvinenie voči občanovi Srbska, ktorý mal v júni prepašovať z Maďarska do Rakúska 16 ilegálnych migrantov, informoval dnes agentúru MTI hovorca hlavnej prokuratúry Čongrádskej župy Ferenc Szanka.

slovakia

left justify in out

Podľa obvinenia Srb prišiel do Maďarska večer 6. júna. Neznáme osoby ho poverili, aby migrantov, ktorých previedol cez srbsko-maďarské hranice niekto iný, odviezol do Viedne. Za odvoz v aute určenom pre sedem osôb, ktoré mu poskytli, si mal pýtať od migrantov po 200 eur. Do vozidla, z ktorého vymontovali všetky zadné sedadlá, pri prihraničnej obci Röszke v noci natlačil vodič postojačky 16 cudzincov zo Sýrie, Eritrei a Pakistanu. Hliadka polície ich však pri nastupovaní odhalila. Srb sa snažil ujsť s otvorenými dverami auta. Policajti ho po dvojminútovej naháňačke zastavili a zadržali.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies