Segečova aj Bajčičákova premiéra v sezóne

NETKY.SK • 12 December 2014, 11:47 • 2 min
Segečova aj Bajčičákova premiéra v sezóne

DAVOS - Debut vo Svetovom pohári v distančných pretekoch zažije počas nastávajúceho víkendu 13. - 14. decembra vo švajčiarskom Davose slovenský reprezentant v behu na lyžiach Andrej Segeč.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťročný pretekár klubu Ski team JASE Látky sa mal pôvodne predstaviť na juniorských pretekoch v talianskom Valdidentre, ale tie pre nedostatok snehu zrušili. V Davose by si mal v sobotu vyskúšať 15 km klasickou technikou a v nedeľu šprint voľne. V šprinte už raz vo Svetovom pohári súťažil. V januári 2013 bol v Liberci na 68. mieste klasických štýlom. 

 

"V Davose tiež nie je najlepšia situácia so snehom a z toho dôvodu rozhodcovská jury skrátila trať pre mužov z 30 na 15 km klasickou technikou. Tým pádom je to vyhovujúce aj pre Andreja Segeča. Bude to pre neho nielen prvý Svetový pohár, ale zároveň aj súťažný vstup do sezóny,“ informoval športový riaditeľ bežeckej zložky SLA Michal Malák. 

 

"Ak Andrej zabehne to, čo je v jeho schopnostiach, na konečný výsledok mu nebude môcť nikto nič povedať. Predsa len Svetový pohár okrem šprintu doteraz neabsolvoval a sám si musí vyskúšať, že ide o úplne inú úroveň ako napríklad juniorské majstrovstvá sveta,“ povedal reprezentačný tréner Stanislav Holienčík k sobotňajšej premiére A. Segeča. 

 

Okrem Segeča, dvadsiateho najlepšieho pretekára na 10 km klasicky na februárovom svetovom šampionáte juniorov vo Val di Fiemme, budú štartovať v Davose aj ďalší traja slovenskí reprezentanti. Vstup do sezóny čaká na 38-ročného veterána Martina Bajčičáka, ktorý absolvuje len sobotňajší beh na 15 km. Okrem soboty sa aj nedeľňajšom šprinte voľnou technikou predstavia Alena Procházková a Peter Mlynár. K Bajčičákovi a jeho súťažnému vstupu do sezóny reprezentačný tréner poznamenal: 

 

"S Martinom Bajčičákom sme sa pripravovali vo vysokej nadmorskej výške v Livigne a práve v Davose. Martin je v tomto švajčiarskom stredisku 21. sezónu, čiže neznáma to pre neho nie je. Na druhej strane ťažko sa prognózuje, ako to dopadne v prvých pretekoch, keď sme doteraz nemali možnosť konfrontácie s konkurenciou. Plánované FIS preteky sa zrušili a Martin tiež vynechal úvodné Svetového poháre na severe Európy vo Fínsku a Nórsku, aby sa koncentroval na súťaže SP v Davose a tiež v La Clusaz, kde sa malo súťažiť na budúci týždeň. Už teraz však vieme, že v La Clusaz preteky nebudú a momentálne čakáme, či bude za ne nejaká náhrada. Dozvieme sa to zajtra.“ 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona