Šéfovia nie sú vinní zo smrti 100 ľudí pri vlakovej nehode

NETKY.SK • 27 September 2013, 17:02 • 2 min
Šéfovia nie sú vinní zo smrti 100 ľudí pri vlakovej nehode

TOKIO - Troch bývalých šéfov jednej z najväčších japonských železničných spoločností v piatok zbavili obvinení z podielu na druhej najhoršej vlakovej nehode minulého storočia na japonskom území. Súd uznal, že obvinenia z profesionálnej nedbanlivosti sú nepodložené a trojica nenesie vinu na smrti viac ako sto ľudí.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra však tvrdila, že muži nepodnikli dostatočné bezpečnostné opatrenia na danom úseku ako napríklad nainštalovanie zariadenia, ktoré by automaticky zastavilo rýchlo idúci vlak. Podľa sudcu však nemali vhodnú príležitosť na rozoznanie nebezpečenstva.

Vlakové nešťastie sa odohralo v apríli 2005 neďaleko Osaky, tesne pred stanicou v meste Amagasaki. Sedemvagónová súprava vtedy zišla z trate, pričom prvé dva vozne narazili do obytnej budovy. Spomedzi približne 700 cestujúcich zahynulo 106, ďalších takmer 570 utrpelo zranenia. Podľa svedkov šla súprava príliš rýchlo. Tragickejšiu bilanciu v japonskej histórii malo iba nešťastie pred 50 rokmi, keď pri kolízii troch vlakov neďaleko Jokohamy zomrelo 162 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies