Šéfovia FBI a CIA: Prehry Islamského štátu na bojovom poli ešte neznamenajú koniec hrozby

NETKY.SK • 9 September 2016, 08:24 • 2 min
Šéfovia FBI a CIA: Prehry Islamského štátu na bojovom poli ešte neznamenajú koniec hrozby

WASHINGTON - Riaditelia amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) a americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) vo štvrtok vyhlásili, že napriek územným stratám budú militanti extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) predstavovať vážnu hrozbu pre bezpečnosť USA aj Európy. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ CIA John Brennan povedal vo štvrtok na konferencii spravodajských služieb vo Washingtone, že mnoho bojovníkov, ktorí nezomrú na bojovom poli, sa bude pokúšať vrátiť do svojich krajín, kde môžu pod vplyvom Islamského štátu podnikať útoky.

 

Šéf FBI James Comey uviedol, že ak aj bude samozvaný kalifát Islamského štátu zlikvidovaný, mnohí preživší militanti budú prúdiť do západnej Európy a budú sa snažiť napodobniť útoky z Paríža či Bruselu, alebo sa pokúsia preniesť boj na pôdu Spojených štátov. Comey označil týchto jednotlivcov za "ostrieľaných zabijakov".

 

Comey zdôraznil, že Američania musia pomáhať svojim európskym spojencom pri ich vzájomnej výmene tajných informácií, ale aj pri výmene informácií medzi USA a Európou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona