Šéfovi írskej asociácie prešla nacionalistická balada

NETKY.SK • 27 November 2014, 10:05 • 2 min
Šéfovi írskej asociácie prešla nacionalistická balada

DUBLIN - Írska futbalová asociácia (FAI) nevyvodila personálne dôsledky z aféry okolo svojho výkonného riaditeľa Johna Delaneyho, ktorý v krčme spieval nacionalistickú pieseň.

slovakia

left justify in out

Najvyššieho predstaviteľa exekutívy írskeho futbalu prezradilo video zverejnené na YouTube, ktoré ho zachytilo pri speve Balady Joea McDonnella o príslušníkovi Írskej republikánskej armády (IRA), ktorý zomrel v roku 1981 vo väzení na následky protestnej hladovky. Delaney sa za svoje správanie ospravedlnil.

 

"Je to typická írska zábava. Spievame si v uzavretom kruhu a očakávame, že to v ňom aj zostane. Ak som sa niekoho dotkol, potom je mi to ľúto," povedal a prezident FAI Tony Fitzgerald tým považuje celú vec za uzavretú. "Výkonný výbor je viac ako spokojný so spôsobom, akým John Delaney riadi asociáciu," uviedol Fitzgerald. Nedávno Delaney predĺžil zmluvu do roku 2020. 

 

IRA v rokoch 1970 - 1997 počas svojho protibritského odboja v Severnom Írsku spôsobila smrť takmer 1800 osôb. Zbrane zložila až v roku 2005. Delaney tvrdí, že nepatrí k prívržencom násilia. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies