Šéfom pôdohodposdárskeho výboru NR má byť Fecko

NETKY.SK • 2 September 2014, 13:13 • 2 min
Šéfom pôdohodposdárskeho výboru NR má byť Fecko

BRATISLAVA – Predsedom parlamentného výboru pre pôdohospodárstvo by sa mal stať poslanec NR SR za OĽaNO Martin Fecko.

slovakia

left justify in out

Do funkcie ho navrhlo zvoliť OĽaNO. Ako povedal dnes pre agentúru SITA predseda poslaneckého klubu OĽaNO Richard Vašečka, predseda parlamentu Pavol Paška dnes na poslaneckom grémiu sľúbil, že Fecko bude zvolený a problémy Smer-SD pri jeho zvolení robiť nebude. Predsedom výboru bol pôvodne Mikuláš Huba, ktorý sa funkcie šéfa výboru vzdal po tom, ako vystúpil z poslaneckého klubu OĽaNO. OĽaNO ho navrhlo nahradiť Jánom Mičovským. Ten však nezískal v júni v tajných voľbách dostatočnú podporu. Podľa Vašečku Mičovský sa už o túto funkciu uchádzať nemieni. Fecko bol členom výboru aj doteraz.

 

Podľa Vašečku sa dnes preberal na poslaneckom grémiu program 37. schôdze NR SR, ktorá sa má začať v utorok 9. septembra. Poslanci budú mať na stole 98 bodov programu. Plénum malo podľa harmonogramu rokovať tri týždne. Dnes sa však grémium dohodlo, že rokovanie potrvá o týždeň dlhšie. Paška členov grémia informoval, že navrhne zlúčiť rozpravy k niektorým bodom programu. Má ísť o zákony, ktoré sa týkajú DPH, ústavného návrhu zakotvujúceho jeden mandát či návrhov zákonov o lobingu, ktoré predložili KDH i Daniel Lipšic. O voľbe predsedu Najvyššieho kontrolného úradu sa nerokovalo. 

 

Paška dnes tiež poslancom podľa Vašečku oznámil, že do konca roka budú môcť parkovať v priestoroch hradu na hradnom nádvorí. Poslanci doteraz parkovali v podzemných garážach pod hradom. Pre rekonštrukciu areálu sa však do týchto priestorov teraz nedostanú. Kancelária NR SR však rokuje o parkovaní pre zákonodarcov v podzemných garážach, ktoré sa nachádzajú oproti parlamentu. 

 

Vašečku tiež zaujala informácia, podľa ktorej Paška pripravuje na 17. novembra oslavy 25. výročia nežnej revolúcie. Jeho ambíciou je na oslavy pozvať aj zahraničné parlamentné delegácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies