Šéfkou Kooperativy sa od apríla stane Regina Ovesny-Straka

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 15:02 • 2 min
Šéfkou Kooperativy sa od apríla stane Regina Ovesny-Straka

BRATISLAVA - Od 1. apríla tohto roka sa generálnou riaditeľkou a predsedníčkou predstavenstva poisťovne Kooperativa stane Regina Ovesny-Straka.

slovakia

left justify in out

Do funkcie ju dozorná rada menovala v pondelok. Ako ďalej na pondelkovej tlačovej konferencii informovali zástupcovia spoločnosti, dozorná rada poverila doterajšieho generálneho riaditeľa Juraja Lelkesa, aby reštrukturalizoval spoločnosti v rámci skupiny v Rumunsku.

 

Regina Ovesny-Straka vyštudovala ekonomické vedy na Ekonomickej univerzite vo Viedni. V rokoch 1982 až 1994 pracovala na rôznych riadiacich pozíciách banky Creditanstalt Bankverein vo Viedni. V rokoch 1994 až 1998 bola členka a hovorkyňa predstavenstva Creditanstalt Bratislava. Po fúzii s Bank Austria bola v rokoch 1999 až 2001 predsedníčkou predstavenstva Bank Austria Creditanstalt Slovakia.

 

V rokoch 2001 až 2009 bola predsedníčkou predstavenstva a generálnou riaditeľkou Slovenskej sporiteľne a prezidentkou Slovenskej bankovej asociácie. V rokoch 2009 až 2014 zastávala funkciu predsedníčky predstavenstva a generálnej riaditeľky Salzburger Sparkasse. Od roku 2014 sa stala podpredsedníčkou predstavenstva a námestníčkou generálneho riaditeľa Kooperativa poisťovne.

 

Kooperativa poisťovňa, a. s. Vienna Insurance Group vznikla ako prvá súkromná univerzálna poisťovacia spoločnosť na Slovensku v roku 1990. Vstupom rakúskeho majoritného akcionára Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance Group sa Kooperativa začlenila do poisťovacieho koncernu Vienna Insurance Group. Ten funguje v strednej a východnej Európe. Na Slovensku pôsobia poisťovňa Kooperativa, Komunálna poisťovňa a Poisťovňa Slovenskej sporiteľne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona