Šéfka WTA o Kyrgiosovi: "Neakceptovateľné, hrubé a nešportové"

NETKY.SK • 25 August 2015, 10:33 • 2 min
Šéfka WTA o Kyrgiosovi: "Neakceptovateľné, hrubé a nešportové"

ST. PETERSBURG - Šéfka Tenisovej asociácie žien (WTA) Stacey Allasterová privítala sankcie pre Austrálčana Nicka Kyrgiosa za jeho verejné provokačné vyhlásenie na adresu Švajčiara Stana Wawrinku a nepriamo aj Chorvátky Donny Vekičovej, neponechala záležitosť bez komentára v mene organizácie, ktorú vedie.

slovakia

left justify in out

"Disciplinárne konzekvencie sú v jurisdikcii ATP, ktorá konala v súlade so svojimi pravidlami a postupmi. Bez ohľadu na tresty je správanie Nicka Kyrgiosa neakceptovateľné, hrubé a nešportové. Pre veci takéhoto typu niet v tenise miesta," napísala Allasterová, citovalo ju twitterové konto WTA.


Kyrgios dostal pokutu 10 000 USD a v pondelok aj dodatočný podmienečný zákaz štartu na 28 dní a ďalšiu pokutu 25 000 USD, ak sa počas nasledujúcich 6 mesiacov opäť prehreší proti predpisom. Ruchové mikrofóny 12. augusta počas zápasu Austrálčana a Švajčiara v 2. kole v kanadskom Montreale zachytili, ako Kyrgios oznámil Wawrinkovi, že ďalší mladý austrálsky tenista Thanasi Kokkinakis sa vyspal s jeho priateľkou.

 

Nemenoval ju, ale napospol prevládol predpoklad, že tým myslel Vekičovú. "Som sklamaná, že sa v tenise môže niečo také prihodiť. Verím, že sa to nebude opakovať, pretože to nepomáha imidžu nášho športu," uviedla Vekičová podľa The Province.


"Ospravedlnil sa mi. Dal som mu jasne najavo, že si neželám, aby robil takéto veci. Ak má nejaký problém, mal by sa ním zaoberať v súkromí. Takto sa veci neriešia," citoval Kokkinakisa portál skysports.com. "Moje slová sa zrodili v horúcom momente na kurte a sú neprijateľné vo viacerých smeroch. Preberám plnú zodpovednosť za to, čo som povedal, a veľmi ľutujem, čo sa stalo," kajal sa Kyrgios na svojom facebookovom profile.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies