Šéfka washingtonskej polície oznámila svoj odchod z funkcie

NETKY.SK • 17 August 2016, 09:03 • 2 min
Šéfka washingtonskej polície oznámila svoj odchod z funkcie

WASHINGTON - Veliteľka washingtonskej polície Cathy Lanierová sa rozhodla odstúpiť zo svojho postu, aby sa mohla stať šéfkou bezpečnosti v rámci americkej Národnej futbalovej ligy (NFL). Rezignáciu Lanierovej ohlásilo dnes na sociálnej sieti Twitter vedenie metropolitnej polície.

slovakia

left justify in out

Šéfka washingtonskej polície jej príslušníkov informovala prostredníctvom listu, že prijala pracovnú pozíciu v rámci NFL, uviedla agentúra AP.

 

Lanierová (49) je vôbec prvou ženou, ktorá stála na čele metropolitnej washingtonskej polície. Spomedzi veliteľov polície vo veľkých amerických mestách patrí k najobľúbenejším aj najdlhšie slúžiacim. Svoj úrad zastávala deväť a pol roka - počas funkčného obdobia troch washingtonských starostov.

 

Lanierová dohliadala na zníženie kriminality v hlavnom meste. To v posledných rokoch zažilo nárast bohatstva, ktorý sa podpísal na premene kedysi problémových štvrtí, približuje AP.

 

Cathy Lanierová nedokončila ani strednú školu a ešte v tínedžerskom veku sa stala matkou. Neskôr sa stala príslušníčkou polície, kde začínala ako pochôdzkárka. Rýchlo sa však vypracovala a dosiahla vysoké hodnosti, čím sa stala inšpiráciou pre mnohých ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies