Šéfka ÚVO ozrejmila Kiskovi problematiku obstarávania

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 15:31 • 2 min
Šéfka ÚVO ozrejmila Kiskovi problematiku obstarávania

BRATISLAVA - Problém nie je v zákone o verejnom obstarávaní, ale skôr v nakladaní so zákonom a v jeho dodržiavaní, konštatovala po stredajšom stretnutí s prezidentom SR Andrejom Kiskom predsedníčka Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Zita Táborská.

slovakia

left justify in out

Tieto slová tlmočila aj hlave štátu, ktorej, ako tvrdí, objasnila hlbšie problematiku verejného obstarávania. Podľa predsedníčky bolo nosnou témou rozhovoru fungovanie verejného obstarávania a poslanie ÚVO. "Povedali sme si, kde vidíme problémy vo fungovaní alebo obstarávaní obcí, lebo to sú problémy, ktoré mu obce predniesli," povedala Táborská.

 

Ako pokračovala, diskutovali vo všeobecnej rovine, v duchu toho, ako sa preukazujú podmienky účasti, ako sa obstarávajú stavby, ale i o návrhu novely zákona, ktorý má ísť na rokovanie parlamentu. O novele podľa hovorcu prezidenta Romana Krpelana nehovorili v detailoch, len v tej rovine, že sa pripravuje, Kiska ju zatiaľ nevidel. Ako uviedol, išlo o jedno zo stretnutí prezidenta na tému verejného obstarávania, vo štvrtok bude o tejto problematike hovoriť s mimovládnymi organizáciami.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona