Šéfka sekretariátu OSN pre klimatické zmeny oznámila svoj odchod z funkcie

NETKY.SK • 19 Február 2016, 18:28 • 2 min
Šéfka sekretariátu OSN pre klimatické zmeny oznámila svoj odchod z funkcie

ŠTOKHOLM - Šéfka sekretariátu OSN pre klimatické zmeny Christiana Figueresová dnes avizovala, že v júli odstúpi zo svojej funkcie, ktorú zastávala uplynulých šesť rokov.

slovakia

left justify in out

Diplomatka pochádzajúca z Kostariky svoj plánovaný odchod ohlásila len dva mesiace po tom, ako bola v Paríži dosiahnutá nová medzinárodná dohoda o boji s klimatickými zmenami.


O svojom rozhodnutí informovala 59-ročná Figueresová vlády členských krajín OSN prostredníctvom listu. Uviedla, že po tom, ako jej v júli skončí funkčné obdobie, neprijme jeho ďalšie predĺženie. Dodala, že generálny tajomník OSN Pan Ki-mun "čoskoro začne hľadať" jej nástupcu.


Figueresová pomohla obnoviť rozhovory o klimatických zmenách po neúspešnej kodanskej konferencii OSN o klíme v roku 2009, čo vyústilo až do vlaňajšej dohody dosiahnutej na parížskom summite. V rámci nej sa členské štáty OSN dohodli na znižovaní emisií skleníkových plynov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona