Šéfka MMF varovala krajiny G20 pred protekcionistickými opatreniami

NETKY.SK • 20 Marec 2018, 21:08 • 2 min
Šéfka MMF varovala krajiny G20 pred protekcionistickými opatreniami

BUENOS AIRES - Šéfka Medzinárodného menového fondu (MMF) Christine Lagardová v utorok uviedla, že vyzvala finančných lídrov skupiny G20, aby sa neuchyľovali k mimoriadnym opatreniam pri riešení obchodných sporov, čím zastrene odkazovala na clá, ktoré chcú prijať Spojené štáty.

slovakia

left justify in out

Lagardová na konci stretnutia ministrov financií a guvernérov centrálnych bánk skupiny G20, ktorá združuje 20 najväčších ekonomík sveta, zdôraznila, že teraz je vhodný čas na implementáciu ekonomických reforiem, ktoré podporia rast, jeho udržateľnosť, vyváženosť, rovnako ako inklúziu.

 

"Pripojila som sa k ostatným, ktorí opakovali, že sa musíme zbaviť pokušenia politík zahľadených dovnútra a namiesto toho musíme viac spolupracovať na znížení obchodných bariér a riešení obchodných nezhôd bez toho, aby sme sa uchyľovali k mimoriadnym opatreniam," dodala Lagardová.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies