Šéfka MMF požaduje urýchlené vytvorenie bankovej únie v eurozóne

NETKY.SK • 10 September 2013, 19:30 • 2 min
Šéfka MMF požaduje urýchlené vytvorenie bankovej únie v eurozóne

PARÍŽ - Šéfka Medzinárodného menového fondu (MMF) Christine Lagardeová požaduje od Európy, aby zvýšila tempo pri presadzovaní procedúr potrebných na vytvorenie plánovanej bankovej únie. Informovali o tom agentúry Reuters a RTTNews.

slovakia

left justify in out

"Eurozóna je ako krásna loď, ktorá sa hodí pre plavbu v pokojných vodách, ale ešte nie je úplne vybavená pre búrlivé more," uviedla Lagardeová na konferencii usporiadanej francúzskym ministerstvom financií. Dodala, že eurozóna musí čo najrýchlejšie posilniť svoju odolnosť vytvorením bankovej únie.

V rámci bankovej únie budú najväčšie finančné inštitúty pod dohľadom Európskej centrálnej banky (ECB). Zároveň vzniknú jednotné pravidlá likvidácie problémových bánk a spoločná garancia vkladov.

Európsky parlament (EP) by mal vo štvrtok (12. 9.) rozhodovať o vytvorení bankovej únie. Parlament mal rozhodovať už v pondelok (9. 9.), ale hlasovanie sa odložilo pre rozpory týkajúce sa presnej podoby únie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies