Šéfka MMF musí predstúpiť pred súd

NETKY.SK • 18 Apríl 2013, 13:40 • 2 min
Šéfka MMF musí predstúpiť pred súd

PARÍŽ - Šéfka Medzinárodného menového fondu Christine Lagardová bude musieť odpovedať na otázky špeciálneho francúzskeho súdu vyšetrujúceho podozrivú korupciu v čase, keď bola vo Francúzsku ministerkou financií, uviedli jej právnici vo štvrtok.

slovakia

left justify in out

Lagardová prevzala v roku 2011 predsednícky post v MMF po jej krajanovi Dominiquovi Straussovi-Kahnovi, ktorý bol po sexuálnom škandále nútený odstúpiť. Lagardová musí predstúpiť pred súd koncom mája. Bude musieť vysvetliť svoju úlohu v škandále s vyplatením 400 miliónov eur zdiskreditovanému magnátovi Bernardovi Tapiemu.

Prokurátori Súdneho dvora republiky (CJR), zriadeného na vyšetrovanie prípadov korupcie či podvodov ministrov, majú podozrenie, že Tapie bol zvýhodnený za podporu vtedajšieho šéfa Lagardovej Nicolasa Sarkozyho v prezidentských voľbách 2007 a 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies