Šéfka maďarskej colnej správy odstúpila pre korupciu

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 18:34 • 2 min
Šéfka maďarskej colnej správy odstúpila pre korupciu

BUDAPEŠŤ - Šéfka maďarskej Finančnej a colnej správy (NAV) Ildikó Vidová odstúpila zo svojej funkcie pre obvinenie z korupcie.

slovakia

left justify in out

Potvrdilo to dnes tamojšie ministerstvo hospodárstva, ktoré citovala agentúra DPA.
     

Maďarské médiá už pred časom špekulovali, že Vidová údajne predložila rezignáciu už 20. mája. Jej nástupca zatiaľ nebol vymenovaný.
     

USA na jeseň minulého roka zakázali šéfke NAV a ďalším pracovníkom jej úradu vstup na svoje územie s odôvodnením, že proti nim existuje podozrenie z korupcie. Ildikó Vidová toto bližšie neurčené podozrenie odmietla.
     

Pozorovatelia v Budapešti považujú Vidovú za osobu spojenú s významným podnikateľom Lajosom Simicskom, ktorý sa zhruba pred rokom rozhádal s maďarským premiérom Viktorom Orbánom. Simicska bol premiérov dlhoročný politický spojenec a patril k dôležitým sponzorom vládnej strany Fidesz. Pozorovatelia si myslia, že Simicskovi priatelia boli teraz odstránení zo štátneho aparátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies