Šéfka maďarského Národného úradu pre dane a clá priznala, že ju vykázali z USA!

NETKY.SK • 5 November 2014, 15:10 • 2 min
Šéfka maďarského Národného úradu pre dane a clá priznala, že ju vykázali z USA!

BUDAPEŠŤ - Riaditeľka maďarského daňového úradu Ildikó Vidová priznala prítomnosť svojho mena na americkom zozname ľudí, ktorým úrady USA zakázali vstup do krajiny.

slovakia

left justify in out

V stredu zverejnenom rozhovore pre denník Magyar Nemzet Vidová priznala, že dôvodom sú podozrenia z korupcie, ktoré však ona sama poprela. Potvrdila však, že zákaz vstupu na územie USA sa okrem nej týka aj ďalších jej kolegov z úradu. Vidová v tejto veci podotkla, že vláda premiéra Viktora Orbána vie o celej situácii, pričom poprela záujem rezignovať. O krokoch voči jej osobe sa dozvedela prostredníctvom listu z amerického veľvyslanectva v Budapešti.

 

Spojené štáty pred dvoma týždňami potvrdili, že v októbri zakázali vstup na svoje územie šiestim občanom Maďarska. Mená dotknutých osôb však nezverejnili. Maďarská vláda preto od Washingtonu žiada dôkazy voči postihnutým osobám a ich mená. USA tvrdia, že korupcia na vysokých miestach je symptómom slabnúcich demokratických inštitúcii v Maďarsku a zákaz vstup vybraným osobám je varovaním.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies