Šéfka IBM Romettyová dostane za rok 2014 odmenu, aj keď zisk firmy klesol

NETKY.SK • 31 Január 2015, 17:50 • 2 min
Šéfka IBM Romettyová dostane za rok 2014 odmenu, aj keď zisk firmy klesol

SAN FRANCISCO - Šéfka amerického počítačového koncernu IBM Virginia Romettyová dostane za minulý rok štedrú odmenu vo výške 3,6 milióna USD (3,18 milióna eur) napriek tomu, že zisk aj tržby spoločnosti vlani klesli. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Romettyová ani ďalší členovia manažmentu najväčšieho počítačového koncernu na svete však nedostali za rok 2013 žiadne odmeny, ale ani za rok 2014 sa IBM nepodarilo dosiahnuť výrazný obrat k lepšiemu. Koncern pripravil balík protiopatrení. Vedenie spoločnosti tvrdí, že predaj málo ziskových divízií a investície do nových oblastí podnikania, ako sú analýzy dát, tzv. cloud computing a softvér pre mobily, už začínajú prinášať ovocie.
      

Okrem odmeny čaká Romettyovú aj zvýšenie platu. Jej ročný príjem, ktorý po nástupe do funkcie generálnej riaditeľky v roku 2012 dosahoval 1,5 milióna USD, sa tento rok zvýši na 1,6 milióna USD. IBM tiež zvýšila hranicu pre jej odmenu v tomto roku na 5 miliónov USD. A bude oprávnená získať aj akcie firmy v maximálnej hodnote 13,3 milióna USD, a to v závislosti od výkonu spoločnosti pod jej vedením v nasledujúcich troch rokoch.
      

Hovorkyňa koncernu sa odmietla k týmto číslam vyjadriť. Z hospodárskych výsledkov International Business Machines (IBM) za minulý rok však vyplýva, že tržby koncernu vlani klesli o 6 % na 92,8 miliardy USD a jeho čistý zisk sa znížil o 27 % na 12,02 miliardy USD. Tržby spoločnosti vytrvalo klesajú už 11 kvartálov v rade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies