Šéfka európskej diplomacie prišla do Iránu rokovať o Sýrii

NETKY.SK • 29 Október 2016, 11:25 • 2 min
Šéfka európskej diplomacie prišla do Iránu rokovať o Sýrii

TEHERÁN - Vysoká predstaviteľka EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Federica Mogheriniová pricestovala v piatok do Teheránu, kde bude s iránskymi partnermi rokovať o konflikte v Sýrii. Agentúra AP o tom informovala s odvolaním sa na iránske médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov prevzatých z polooficiálnej tlačovej agentúry ISNA sa dnes Mogheriniová stretne s iránskym prezidentom Hasanom Rúháním a ministrom zahraničných vecí Mohammadom Džavádom Zarífom. V popoludňajších hodinách sa presunie do Saudskej Arábie.


Iránske šiitské vedenie patrí medzi najvýraznejších podporovateľov sýrskeho prezidenta Bašára Asada, zatiaľ čo Saudská Arábia, ktorá je sunnitskou monarchiou, podporuje v Sýrii protivládnych povstalcov.


Mogheriniová v piatok navštívila taktiež Cyprus, kde s ministrom zahraničných vecí Joannisom Kasulidesom rokovala o prebiehajúcej ofenzíve v Iraku, ktorej cieľom je oslobodenie mesta Mósul spod nadvlády extrémistickej organizácie Islamský štát.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies