Šéfka európskej diplomacie plánuje navštíviť Irán

NETKY.SK • 6 Február 2016, 17:16 • 2 min
Šéfka európskej diplomacie plánuje navštíviť Irán

AMSTERDAM - Šéfka európskej diplomacie Federica Mogheriniová dnes informovala, že pripravuje svoju pracovnú cestu do Iránu.

slovakia

left justify in out

Podľa správy agentúry AP Mogheriniová neuviedla presný termín svojej návštevy v Iráne, ale spresnila, že prípravy na ňu sú v plnom prúde.

 

Šéfka európskej diplomacie okrem toho pred novinármi zdôraznila, že všetkých 28 členských štátov EÚ podporuje myšlienku otvárania sa Iránu po tom, ako táto krajina so svetovými mocnosťami podpísala dohodu, ktorou sa zaviazala k utlmeniu svojho jadrového programu výmenou za zrušenie západných sankcií.

 

Po rokovaní ministrov zahraničných vecí EÚ, ktoré sa konalo v holandskom Amsterdame, Mogheriniová zdôraznila, že bolo dôležité vidieť názorovú jednotu členských štátov EÚ na smerovanie, zámery a prípravu ďalších krokov vo vzťahu k Iránu.

 

Uviedla tiež, že v polovici februára privíta v Bruseli svojho iránskeho rezortného kolegu Mohammada Džaváda Zarífa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies