Šéfka delegácie EP: Chceme si byť istí, že na Slovensku sú dôveryhodné inštitúcie

NETKY.SK • 17 September 2018, 17:43 • 2 min
Šéfka delegácie EP: Chceme si byť istí, že na Slovensku sú dôveryhodné inštitúcie

BRATISLAVA - Európsky parlament si chce byť istý, že na Slovensku budú dôveryhodné inštitúcie.

slovakia

left justify in out

Po stretnutí s prezidentom SR Andrejom Kiskom to povedala šéfka parlamentnej delegácie Sophie in 't Veldová.

 

Päť europoslancov na Slovensko prišlo preveriť pokrok vo vyšetrovaní vraždy novinára a jeho snúbenice, ale aj situáciu v oblasti korupcie a dodržiavania princípov právneho štátu.

 

Podľa Sophie in 't Veldovej europoslancov po ich marcovej návšteve znepokojili správy o korupcii a prepojení organizovaného zločinu s politickými kruhmi.

 

"Odkedy sme prišli, boli tu nové incidenty - únos vietnamského podnikateľa a ďalšie. Chceme sa veľmi dôkladne pozrieť na to, ako sa veci vyvíjajú, ak vôbec vyvíjajú," poznamenala. Zároveň konštatovala, že prišli podporiť tie sily, ktoré sa snažia vybudovať dôveryhodný štát.

 

"Europoslanci sa ma pýtali, aké kroky prebehli, čo je nového. Žiaľ, musel som skonštatovať, že nič zásadného sa v našej krajine neudialo," povedal po stretnutí Kiska. Spomenul políciu, policajnú inšpekciu či očakávané zmeny vo voľbe kandidátov na ústavných sudcov.

Europoslanci sa okrem prezidenta v pondelok stretli so zástupcami mimovládnych organizácií a médií.

 

Večer sa ešte stretnú predstaviteľmi Europolu a prokurátorom Vasiľom Špirkom. V utorok ich čaká stretnutie s premiérom Petrom Pellegrinim (Smer-SD), ministerkou vnútra Denisou Sakovou (Smer-SD), ministrom spravodlivosti Gáborom Gálom (Most-Híd), policajným prezidentom Milanom Lučanským i špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona