Šefčovič za prezidenta? Zatiaľ ešte nie, hovorí, počkajme s tým do konca roka

NETKY.SK • 4 Január 2018, 12:57 • 2 min
Šefčovič za prezidenta? Zatiaľ ešte nie, hovorí, počkajme s tým do konca roka

BRATISLAVA - Podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič zatiaľ neuvažoval o prezidentskej kandidatúre a je prekvapený, že niekto o ňom v tejto súvislosti uvažuje.

slovakia

left justify in out

Šefčovičovičovo meno sa v súvislosti s prezidentskou kandidatúrou začalo tiež spomínať, on sám sa však skôr chce usilovať o zvýšenie volebnej účasti na ďalších eurovoľbách. Diskusia o prezidentskom kandidátovi bude podľa neho relevantná koncom roka. Prezidentské voľby sa majú konať v roku 2019.

 

"Bol som prekvapený, že som sa do týchto úvah dostal. Svoju úlohu vidím hlavne v dokončení úloh a projektov, ktoré vyplývajú z mojej súčasnej pozície a ktoré budú mať mimoriadne veľký význam pre transformáciu európskej ekonomiky. A svoju ambíciu v budúcnosti som videl skôr v tom, ako zvýšiť účasť na európskych voľbách," povedal Šefčovič.

 

Upozornil, že pri nízkej účasti hrozí úspech extrémistických,antisystémových,protieurópskych strán. O nízkej účasti a uvedenej hrozbe hovoril pred niekoľkými mesiacmi aj s premiérom Robertom Ficom, o prezidentskej kandidatúre však spolu podľa Šefčoviča nehovorili. "Diskutovali sme práve o nízkej účasti na eurovoľbách a čo by to mohlo znamenať v prípade aktivizácie extrémistických síl na Slovensku," uviedol.

 

Rozhovor s premiérom ho utvrdil v tom, že tento rok bude veľmi dôležité venovať sa zvyšovaniu povedomia o dôležitosti Európskej únie. Tiež debatám o tom, kam chce patriť Slovensko, a ako chce byť súčasťou užšej európskej integrácie, teda jadra Únie. "O tom, čo môžem ja z mojej strany urobiť pre vyššiu účasť na eurovoľbách a voľbu proeurópskych strán," uzavrel eurokomisár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies