Šefčovič vystúpil na priemyselnom veľtrhu v Hannovri s dvoma prejavmi

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 19:48 • 2 min
Šefčovič vystúpil na priemyselnom veľtrhu v Hannovri s dvoma prejavmi

BRUSEL/HANNOVER - Trojica eurokomisárov sa v nedeľu (12.4.) a dnes v mene exekutívy EÚ zúčastnila v nemeckom Hannovri jedného z najprestížnejších veľtrhov priemyselnej technológie vo svete. Podpredseda Európskej komisie pre Energetickú úniu Maroš Šefčovič ocenil, že nemecká kancelárka Angela Merkelová na veľtrhu ocenila význam energetiky a Energetickej únie ako kľúčovej témy pre priemysel a ekonomiku.

slovakia

left justify in out

Zároveň so Šefčovičom, ktorý na veľtrhu vystúpil s dvoma oficiálnym prejavmi na tému obnoviteľných zdrojov v Európe a hovoril aj o inteligentných prenosových sieťach, EÚ na podujatí v Hannovri zastupovala aj eurokomisárka pre vnútorný trh, priemysel, podnikanie a malé a stredné podniky Elžbieta Beňkowská a eurokomisár pre digitálnu ekonomiku Günther Oettinger.
     

Šefčovič v rozhovore pre TASR uviedol, že hannoverský veľtrh sa stal jednotkou medzi priemyselnými veľtrhmi na svete. Priznal, že jeho účasť na veľtrhu mala zmysel aj preto, že hlavnou témou tohoročného veľtrhu bola transformácia priemyslu pod tlakom digitálnych technológií, čo má súvislosť aj s energetickou transformáciou. Tento význam, v nedeľu (12.4.), vo svojom oficiálnom príhovore na veľtrhu pripomenula aj nemecká kancelárka.
     

"Zaznel apel z jej strany, aby sme Energetickú úniu vyvíjali v kooperácii s digitálnym jednotným trhom, lebo sú to dve technológie, ktoré budú mať vplyv na konkurencieschopnosť európskej ekonomiky," opísal Merkelovej prejav slovenský eurokomisár.
     

Šefčovič zároveň dodal, že mal na veľtrhu možnosť stretnúť sa s predstaviteľmi Ministerstva hospodárstva SR, ktoré zastrešuje prítomnosť slovenských firiem na hannoverskom veľtrhu. Navštívil stánky spoločností ZVL SLOVAKIA, a. s., zo Žiliny, KINEX BEARINGS a. s., z Bytče a PSL, a. s., z Považskej Bystrice, ktoré sa zaoberajú výrobou ložísk, a tiež stánok firmy SEZ Krompachy, a. s.
     

"Je evidentné, že Slovensko patrí k veľmociam, pokiaľ ide o výrobu ložísk. Od veterných turbín cez železničné vagóny až po ložiská používané v automobilovom priemysle," uviedol Šefčovič a dodal, že slovenské stánky na veľtrhu majú úspech a v oblasti výroby ložísk slovenskí výrobcovia patria k svetovej špičke.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies