Šefčovič: Projekt Energetickej únie podporujú všetky členské štáty EÚ

NETKY.SK • 23 November 2015, 12:36 • 2 min
Šefčovič: Projekt Energetickej únie podporujú všetky členské štáty EÚ

BRATISLAVA – Projekt Energetickej únie podporujú všetky členské štáty EÚ. Uviedol to dnes v Bratislave na 9. ročníku Stredoeurópskej konferencie o energetike - Central European Energy Conference 2015 (CEEC) podpredseda Európskej komisie (EK) zodpovedný za Energetickú úniu Maroš Šefčovič.

slovakia

left justify in out

"Keď cestujem naprieč EÚ, zo severu na juh, z východu na západ, z Bulharska do Veľkej Británie, z Malty do Dánska, môžem povedať, že tento projekt sa teší podpore všetkých členských štátov EÚ, ako aj všetkých aktérov, teda národných vlád, cez parlamenty, občiansku spoločnosť, a tiež jednotlivých organizácií pôsobiacich na energetických trhoch," priblížil podpredseda EK.

 

Jedným z dôvodov podpory projektu Energetickej únie je podľa Šefčoviča to, že sa pokúša pozrieť na energetiku z holistickej (celostnej) perspektívy. "Nevnímame energetiku a energiu z tradične úzkeho pohľadu, teda ako energiu vyprodukovať, prepraviť a ako spotrebovať. Ak chceme byť v tomto projekte úspešný a nastaviť energetiku na akési nové koľajnice, tak musíme zaujať holistický, komplexný prístup. Musíme kombinovať energetické politiky s našimi cieľmi v oblasti klimatických zmien. Musíme sa jasne pozrieť na to, ako môžeme znížiť podiel uhlíka v doprave a aj v iných sektoroch ekonomiky," dodal eurokomisár.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona