Šefčovič: EK by privítala stiahnutie žaloby pre utečenecké kvóty

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 11:08 • 2 min
Šefčovič: EK by privítala stiahnutie žaloby pre utečenecké kvóty

BRATISLAVA – Európska komisia (EK) by privítala stiahnutie slovenskej žaloby pre utečenecké kvóty. Ak by sa tak stalo ešte pred prebratím predsedníctva v Rade EÚ, únia by to chápala ako pozitívny signál zo strany Slovenska.

slovakia

left justify in out

Povedal to podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič v relácii rádia Expres Braňo Závodský Naživo.

"Určite by to bolo pozitívne privítané, ale zároveň si myslím, že takým tým rozhodujúcim 'merítkom' úspešnosti slovenského predsedníctva budú tie výsledky, ktoré Slovensko dosiahne po jeho ukončení," uviedol.

 

Šefčovič potvrdil, že migračná kríza bude jednou z hlavných tém slovenského predsedníctva v únii, ktoré preberieme na pol roka od 1. júla. Viac by sa však krajiny mali v tejto oblasti zamerať na tie opatrenia, ktoré ich spájajú, a nie na tie, ktoré ich rozdeľujú.

 

Zároveň hovoril o tom, že Slovensko by sa malo snažiť o väčšiu integráciu utečencov – ako to bolo napríklad pri rodinách sýrskych migrantov.

 

"Slovensko by malo znova zdôrazniť všetky tie veci, kde je ochotné urobiť veľa, možno viac ako iné členské krajiny, myslím v tých oblastiach ako ochrana vonkajších hraníc, ponúknutie toho bezpečnostno-expertného personálu.

 

Myslím si, že určite sa bude hľadať aj spôsob na integráciu utečencov takým pozitívnym spôsobom, ako to vidíme už pri niektorých sýrskych rodinách," dodal podpredseda EK.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona